Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На виставці у Берліні продукція херсонських аграріїв зацікавила представників бізнесу з Європи та ОАЄ

У Берліні пройшла виставка «Fruit Logistica 2018». Це міжнародний захід, що об’єднав всі ланцюги фруктово-ягідного бізнесу. Участь у ньому дає найкращий майданчик для виходу товаровиробників на зовнішній ринок та підняття іміджу країни. Цього року це було 75 000 відвідувачів із 130 країн світу

Участь української делегації стала можливій завдяки фінансовій підтримці Міжнародного торгового центру (International Trade Centre Ukraine) та проекту UHBDP.

Як показала виставка, сучасні тенденції в агробізнесі сьогодні йдуть за трьома трендами:
– логістика
– технології холодного ланцюжка
– розвиток онлайн-роздрібної торгівлі та громадського харчування

Продукція українського павільйону зацікавила клієнтів з Європи та ОАЄ.

Українська делегація зустрілась із заступником міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольгою Трофимцевою, вона ознайомилася із стендовою продукцією та обговорила проблеми та тенденції розвитку аграрного сектору в Україні. «У цьому році ми професійно виступаємо, зі стендом, це потужніше, порівняно з попереднім роком: більше виробників, більший асортимент продукції. Це здорово! Це дуже цінний досвід, оскільки це дійсно професійна виставка, де можна побачити, як це повинно робитися, як треба себе презентувати, як треба реалізовувати свою продукцію, чим сьогодні в цілому дихає ринок», – зазначила Ольга Трофимцева.

Україна була представлена такими компаніями як STARBERRY & WISEBERRY, Nizhyn Agroinvest, Vladam, Ukrainian Fresh & Frozen Products, Kalynivka, Ukrainian fruits&berries, Ukrsadprom Association, AGROSYNDICATE LTD, Enograi Ltd, Agro Patriot, USPA Fruit, LLC Production and Commercial Company «Melitopol Cherry», , LLC Ukrainian Berry Guild

Південь України представили провідні аграрні компанії:
*Херсонська область: Фермерське господарство «Сопераві» (ягоди, холодильне обладнання), Торгова фірма «Агат Юг» (логістика, упаковка), АО «Роздольне» (заморозка), «Євросервіс» (експорт баштанних та овочів), Кооператив «Широке» (овочі), ТОВ «Енограй» (фрукти).
*Одеська область: Кооператив «Горіх Причорномор’я» (горіхи), «Агропатріот» (часник)
*Миколаївська область; Фермерське господарство «Владам» (овочі).

Ян Мишкевич, керівник компанії «Агропатріот» (м. Одеса): «Очікуємо, що виставка принесе більше популярності, більше впізнаваності, більше клієнтів. Хотілося, щоб піднялися експортні продажі. Результати відразу не з’являються, дуже рідко з виставки можна виїхати з підписаними контрактами, найчастіше-це попередні домовленості про постачання зразків, треба зацікавити своїми цінами, і тільки після цього починається робота по розробці того чи іншого клієнта. За перший день виставки ми отримали близько 40 ділових контактів. Я впевнений, що тільки кілька з них будуть мати право на життя. Відвідування такої виставки дуже чітко дає розуміння, чого ми варті на світовому ринку, як ми виглядаємо, наскільки наші товари можуть бути конкурентоспроможними».

Сергій Сенюк, директор фермерського господарства «Владам» (м. Миколаїв): “Щоб вийти на зовнішні ринки українському фермеру потрібно розуміти, що продукт повинен бути допрацьованим: упакованим, переробленим, сировину не поставляють на європейський ринок.»

Павло Тулба, Голова Сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Горіх Причорномор’я» (м. Одеса): «В перший день виставки «FRUIT-LOGISTICA 2018» підписав контракт! Географія потенційних клієнтів цього горіхового виробництва широка: продукцією цікавилися представники Лівану, Єгипту, Польщі, Голландії. Наша продукція є унікальною. Якщо говорити про свіжу продукцію, то ми пропонували ягоди шипшини. Ягоди шипшини на ринку в промислових обсягах практично відсутні, фактично є тільки збір дикоросів. Зацікавлені компанії із задоволенням купують таку продукцію, зібрану механізованим способом. Тому перший же клієнт виявив бажання купити все, що ми можемо зробити. Що стосується медово-горіхових паст, цей продукт теж унікальний. Ми пропонуємо можливість продавати його під своєю етикеткою, що теж сильно цікавить покупців».

Дмитро Ніколаєв, менеджер Проекту UHBDP (м. Каховка): «За результатами минулих днів «FRUIT-LOGISTICA 2018» бачимо, що є певний інтерес до українського стенду, до українських виробників, проте нам є куди рости, багато роботи потрібно провести, щоб краще підготуватися до наступних виставок. Я думаю, в цьому році учасники UHBDP зможуть відвідати ще кілька подібних заходів. Я думаю, що для багатьох виробників це – добра можливість продемонструвати свою продукцію, побачити, в якому конкурентному середовищі доводитися працювати, боротися за кожного клієнта, зрозуміти, хто є конкурентами, які потенційні можливості відкривають нові ринки».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН