Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Андрій Гордєєв завітав на презентацію XXIV номеру літературно-мистецького альманаху «Степ»

12 лютого у Херсонському державному університеті відбулася творча зустріч літераторів Херсонщини зі студентами вишу, на якій презентували XXIV номер літературно-мистецького альманаху «Степ».

На захід завітав голова Херсонської обласної держаної адміністрації Андрій Гордєєв разом з народним депутатом України Олександром Співаковським. Також серед присутніх були викладачі  університету, громадські діячі та всіх, хто небайдужий до літературного життя краю.

«Літературно-мистецький альманах «Степ» – своєрідний художньо-публіцистичний літопис нашого сьогодення, адресований вчителям, студентам, учням, літераторам, мовникам, історикам, краєзнавцям. Це видання насичене, змістовне, у нього увійшли багато прозових і поетичних новинок з сучасного літературного процесу», – розповів присутнім письменник, доцент, кандидат філологічних наук факультету філології та журналістики ХДУ Василь Загороднюк.

Також він зазначив, що у кожному номері цього видання є свої родзинки, особливістю цього – стало інтерв’ю з головою Херсонської обласної державної адміністрації Андрієм Гордєєвим.

«Дуже важливо залучати молодь займатися творчою діяльністю та брати участь у створенні таких альманахів. Адже такі видання допомагають всім краще дізнатися про історію Херсонщини та зберігати українські традиції», – наголосив очільник області Андрій Гордєєв.  

«Херсонщина має багато видатних особистостей, твори яких потрібно знати підростаючому поколінню. Діяльність літераторів Таврійського краю виховує у молоді почуття  патріотизму та  любові до рідної землі», – зауважив народний депутат України Олександр Співаковський.

Під час заходу для гостей виступали творчі колективи Херсонського державного університету, які читали поезії та співали народні пісні.

Нагадаємо: перший альманах «Степ» вийшов силами херсонських письменників ще у Петербурзі у 1886 р. Але майже одразу потрапив під заборону. Спроби відновити видання були у 1910 р., але справжнє друге життя альманах отримав з 1991-го, в роки незалежності України. Завдяки цьому виданню відкриваються широкому загалу нові імена. 24-ий номер літературно-мистецького альманаху «Степ» був виданий завдяки фінансуванню департамента культури, туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації.

Сайт ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН