Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській школі №18 відкрили спортмайданчик європейського рівня

Побудувати сучасний спортивний майданчик у школі вдалось завдяки співфінансуванню з трьох джерел. Близько 600 тисяч гривень були виділені з державної казни, 455 тисяч – з бюджету міста. За кошти Антонівської селищної ради (а саме їй підпорядковується 18-а школа в історичному передмісті Кіндійці) були закуплені спортивні снаряди.

Спортивний майданчик відкрили в урочистій обстановці за участі почесних гостей. Кошти від держави надійшли за сприяння народного депутата від Херсонщини Олександра Співаковського.

«Це наша спільна робота. Дійсно, на моє прохання Кабінет Міністрів виділив близько 600 тисяч гривень. Але це мала крапля у погашенні боргу перед дітьми, які не мали такого майданчику. Хочу побажати, щоб ви завжди його використовували, щоб разом з друзями грали у футбол, волейбол, баскетбол, щоб завжди на майданчику було гамірно й весело. Бо ви – майбутнє України, і повинні мати все для фізичного розвитку і зміцнення здоров’я», – закликав учнів народний депутат.

Рушійною силою всього процесу фінансування, закупівлі обладнання, зведення майданчика був депутат обласної ради, підприємець Юрій Рожков.

«Зведення таких майданчиків з поліуретановим покриттям – вартісний проект. Не всі представники влади хочуть мати справу з такими програмами, особливо у глибинці. Хоч Кіндійка розташована не у центрі міста, та все ж я хочу, щоб діти не почувались обділеними. Сучасне цільне покриття спортивного поля захищає від пилюки, запобігає травмуванню гравців. Дорослі повинні думати про те, щоб такі майданчики з’являлись у всіх мікрорайонах міста, районних центрах, селах», – впевнений Юрій Рожков.

Гості підписали футбольного м’яча і передали його директору школи на згадку про приємну подію у шкільному житті.

«Дуже важливо створювати умови для дитячого оздоровлення та занять спортом, адже правильне ставлення до життя закладається у дитинстві. Приємно, коли командна робота спрямована на одну мету. Особлива подяка Сергію Жуйкову та Юрію Рожкову за ініціативу та роботу над проектом, усім депутатам Херсонської міської ради – за підтримку у будівництві соціально важливих об’єктів для дітей, молоді, родинного дозвілля», – зазначила секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Спортивний майданчик містить і елементи спорткомплексу. Наступним етапом оновлення середовища для учнів 18-ої школи та мешканців Кіндійки депутат облради Юрій Рожков бачить зведення паркану та приведення до ладу пустиря, який розпочинається відразу за шкільною територією.

Як варіант, можливе будівництво критого спортивного комплексу, який зможуть відвідувати всі охочі протягом року. Таким чином дати можливість молоді й більш старшим вести активний спосіб життя.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН