Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський “Судмаш” планує випуск 40-метрового пожежного автопідйомника

Після п’ятирічного простою завод представив 32-метрову автовишку, яка дозволить гасити пожежі і рятувати людські життя на висоті стандартного дев’ятиповерхового будинку. Перший підйомник надійде у користування луганським надзвичайникам, на черзі вже – виготовлення 40-метрового підйомника для херсонського управління МНС.

„Херсонський завод суднового обладнання та арматури” останні роки не мав замовлень. Півтора року тому підприємство увійшло до складу Державного концерну „Укроборонпром”. В останні чотири місяці на заводі створене власне конструкторське бюро, до якого увійшли молоді інженери – випускників херсонських вишів.

Колектив з 50 працівників спроектував і виготовив автопідйомник на 32 метри з урахуванням світових стандартів.

Прецедент в чому? Протягом 5 років завод простоював, а зараз всі механізми автовишки розроблені і виготовлені херсонцями. Створене власне КБ, яке може оперативно реагувати на замовлення. У цехах заводу у кооперації з „Палладою” уже виготовляється 42-метрова вишка на замовлення МНС Херсонської області. Очікують техніку також структури в Івано-Франківській та Ровенській областях”, – стверджує на зустрічі з колективом генеральний директор ДК „Укроборонпром” Роман Романов.

Випуск 42-метрового підйомника для наших надзвичайників запланований на весну наступного року. Херсонські депутати підтримали закупівлю вишки для гасіння пожеж у висотках.

Депутати проголосували за те, щоб Херсон і область мали життєву необхідну техніку. І завдяки вашій праці вона нарешті з’явиться у нашому місті. З іншого боку, стабільна робота підприємства дає впевненість у завтрашньому дні родинам херсонців. Хочу подякувати колективу заводу від всього депутатського корпусу та міського голови”, – сказала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Керівник „Судмашу” повідомив про те, що підприємство має портфель замовлень на весь 2018 рік. У планах – випуск серійних 18-метрових автопідйомників для потреб комунальних підприємств та служб МНС і розробка вишки, яка б могла підійматись на висоту 50 метрів. Для останнього проекту потрібно освоювати нові технології з використанням надміцної сталі.

На презентації нової продукції були присутні голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв та народний депутат від Херсонщини Олександр Співаковський.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН