Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Юні парламентарі Херсона зустрілись з успішними земляками

Шість років тому був створений міський учнівський парламент при управлінні освіти Херсонської міської ради. У «депутатів», обраних у навчальних закладах, – справжні сесії, робота у комісіях, засідання клубів за інтересами.

Це ще не все: у міського парламенту – свої сесії і засідання ради. До Дня місцевого самоврядування в Україні представники учнівського самоврядування провели урочисту сесію. XІ скликання у Херсонській гімназії №6 у рамках проекту «Зустрічі учнівських лідерів з успішними людьми Херсона».

На сесію запросили міського голову Володимира Миколаєнка, секретаря Херсонської міської ради Олену Урсуленко, депутатів Валентина Суха, Ольгу Маренчук, Галину Лугову, Ірину Ценкер.

«Учні ставили різнобічні питання гостям, розповіли, чим переймається учнівський парламент. Виявляється: тим самим, що й депутати міста, але на учнівському рівні. Чудовий захід. Мушу сказати, що діти … розуміють і хвилюються по-дорослому за майбутнє», – написала на своїй сторінці в Фейсбуці депутат Херсонської міської ради Галина Лугова.

Юні парламентарі працюють у комісіях з питань освіти, екології та формування здорового способу життя, культури й духовного розвитку, захисту прав дитини. Набувають нових знань і навичок на засіданнях клубів «Дивосвіт», «Ерудит», «Юний журналіст», «Феміда» та медіа-клубу для юних блогерів, грають у КВК, випускають газету «Місто успішних підлітків».

«Управління освіти Херсонської міської ради, вчителі херсонських шкіл роблять дуже важливу справу – виховують лідерів, готових взяти відповідальність за стан справ у класі, школі, а далі вони перейдуть на наступний щабель – стануть активними і відповідальними громадянами. Головне – успішними у різних сферах життя. Хочу подякувати всім дітям і їхнім наставникам за активну життєву позицію», – наголосила секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Для юних парламентарів це був теж цікавий досвід – спілкуватись напряму з діючими місцевими політиками й успішними людьми.

Зустріч матиме продовження. Секретар Херсонської міськради Олена Урсуленко запросила лідерів учнівського самоврядування на засідання „круглого столу” з представниками громадських організацій Херсона. Діти зраділи можливості долучитися до активного громадського життя.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН