Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На курорті Херсонщини діяв незаконний міні-пивзавод

На Херсонщині на курортному узбережжі Азовського моря працівники податкової міліції зупинили незаконну діяльність підпільного міні-пивзаводу. Генічеський бізнесмен два роки незаконно виготовляв та продавав солодове пиво. Документи для отримання ліцензії на виробництво алкогольних напоїв та оптової торгівлі ними до фіскальних органів не подав і відповідно не отримав. Це стало відомо працівникам фіскального відомства під час відпрацювання місць курортного узбережжя Херсонщини в рамках операції «Акциз – 2017».

Обсяги незаконного масового виробництва вражають. Під час обшуків вилучено обладнання, товарно–матеріальних цінностей та грошей на 5 млн. 700 тис. гривень. Готового солодового пива вивезли 10 700 літрів орієнтовною вартістю 600 тис. грн. Обладнання було промисловим.

Технології виробництва дотримувались справно. Для цього в приміщенні стояли 2 металеві ємності для бродіння пива об’ємом 6 куб. м та 4 по 4 куба. Варили хмільний напій у десяти баках. Потім його фільтрували та подавали на справжню виробничу лінію для розливу.

Підприємці не очікували, що їх бізнес закриють. Тому тільки хмілю заготовили 20 тонн, солоду 50. А також фурнітуру, металеві кеги для транспортування готової продукції, етикетки з логотипом. Велася і чорна бухгалтерія, яка буде доказом у суді і підтверджує факт виготовлення та реалізації підакцизних товарів.

Бізнесмени у день обшуку вже наторгували 5,5тисяч гривень. Досудове слідство у кримінальному провадженні за незаконне виготовлення алкогольних напоїв у підпільних цехах здійснює слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН