Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Козацький фестиваль «Кварта»: фольклор, рок-музика і пиво

23-24 вересня на території Кам’янської Січі (с. Республіканець Бериславського району) відбудеться справжній козацький фестиваль. Організатори обіцяють море пива, розваги, багато музики та зручності під час перебування.

Кам’янська Січ – знакове місце для історії козаччини. Від поселення козаків мало що залишилось, але місце цікаве для дослідників, є і земляний вал, який був відновлений на початку 2000-х років, а нещодавно з’явилась і капличка. Тож, зараз – це велика територія просто неба, де відбуваються масові заходи до державних свят та пам’ятних дат. Тут особлива енергетика. “Козацька вольниця” – мимоволі пригадуєш ці слова, коли знаходишся там .

Козацький фестиваль «Кварта» триватиме два вихідних дня. Тож, щоб гостям було зручно, територія буде тимчасово «забудована». З’явиться місце для наметового містечка і автокемпінгу (очікується зліт байкерів), для дітей будуть обладнані ігрові майданчики, на яких за ними слідкуватимуть вихователі, передбачена і «кімната матері й дитини», і чергування медичних працівників. Програма фестивалю обіцяє бути цікавою.

На козацькому фестивалі без козацьких розваг не обійтись. Заявлено також і купання у чавунних купівлях на свіжому повітрі, фестиваль вуличної їжі та ярмарок крафтового пива.

«У другій половині першого дня ми очікуємо вже на виступи молодих рок-виконавців. Ми намагаємось зібрати молодь хоча б раз на рік на справжньому козацькому фестивалі. Це буде також і конкурс, переможці, що посядуть перші місця отримають грошову винагороду. Підсумки будемо підбивати наступного дня. Будуть організовані декілька локацій, де виступатимуть і музиканти-самородки. Можна буде почути і гру на бандурі, гітарі, інших музичних інструментах, – розповів організатор козацького фестивалю, депутат обласної ради Ігор Йосипенко.- Перший день свята закінчиться феєричним козацьким вогнищем діаметром та заввишки більше десятка метрів. На це варто поглянути. Приємно, що сьогодні чимало зареєструвалось гостей з різних регіонів України: Одеси, Миколаєва, Запоріжжя та Дніпра” .

Організатори розраховують, що протягом одного фестивального дня на Кам’янській Січі зможуть перебувати до 10 тисячі осіб. З Херсона й районних центрів до села Республіканець можна буде дістатись на автобусах. Про час і місце відправлення буде повідомлено пізніше.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН