Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чому зупиняються ліфти у багатоповерхівках Нової Каховки

Енергопостачальна компанія відключає ліфти та світло у під’їздах житлових будинків міста через борги. Заборгованість повинна бути погашена за рахунок субсидій ОСББ та ЖЕКам, але поки до Нової Каховки надійшло 10% суми від держави.

На сьогодні область отримала 4 мільйони гривень на погашення субсидій. Але що ці кошти, коли місту держава винна 62 мільйони? З них Новій Каховці видали десяту частину – 600 тисяч гривень. Віртуальні кошти на папері нараховані всім обслуговуючим організаціям, але ніхто не може розрахуватись за спожиту електроенергію”, – прокоментував «Українському Півдню» Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Міська влада намагається знайти шляхи виходу із ситуації, домовляється з „Херсонобленерго” про включення ліфтів у тих багатоповерхових будинках, де мешкають люди з обмеженими можливостями. Загальна ж ситуація поки залишається такою, що люди змушені підніматись до своїх квартир пішки і з ліхтариками.

Не вирішеним залишається і ремонт чотирьох підйомників у двох гуртожитках „Електромашзаводу”, прийнятих до комунальної власності 8 років тому. Депутати внесли це питання у програму, але збільшились суми для виплат зарплат держслужбовцям, і поки необхідної суми бюджет міста не має.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН