Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У військових частинах Херсонської області офіційно затверджені посади капеланів

Про це „Українському півдню” повідомив головний капелан Херсонської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату Ігор Семеніхін.

Вже близько двох місяців чотири капелани несуть священицьку службу у військових частинах Збройних Сил, Нацгвардії та прикордонної служби. З вересня буде введено ще одну посаду, на яку вже є кандидатури.

Від самого початку створення служби капеланів у багатьох священиків виникали побоювання – ніхто з них раніше не виконував обов’язків духовної опіки солдат і офіцерів. Але всі, хто вступив до військових частин, не розчарувались. Капелани щоденно підтримують молодих хлопців-строковиків, піднімають бойовий дух. З контрактниками та прикордонниками ведуть розмови з протидії корупції, мотивують військовиків – служба не заради матеріальних благ, а заради миру й спокою співгромадян”, – розповів протоієрей, головний капелан Херсонської єпархії УПЦ КП Ігор Семеніхін.

Вже вдруге повернувся з ротації зі Сходу капелан 57-ої бригади Микола Довгань. Бригада розташовується поблизу Донецька, в одній з напружених точок лінії розмежування. На війні всього вдосталь – страху, болі, безвихідних ситуацій, тому головне призначення капелана бути поряд, підтримувати і молитися разом з тими, хто захищає нашу незалежність.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН