Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Цьогоріч більше херсонців приєдналось до Великого Посту

Триває четвертий тиждень Великого посту. Вже 16 квітня ми зустрічатимемо Великдень. Як правильно провести дні, що залишились до великого християнського свята?

Настоятель херсонського храму Віри, Надії, Любові та Софії УПЦ Київського Патріархату Ігор Семеніхін розповів, що піст, в першу чергу, не в дієті, обмеженні себе в їжі.

«Великий Піст – у тому, як ми проводимо час зі своїми рідними й близькими, наскільки ми готові пробачити ворогів, скільки часу відводимо для молитви й духовного зростання. Церква встановила чітке правило: молитися потрібно вранці і увечері. Тричі читається «Отче наш» і «Богородице Діво», один раз – «Символ віри». Зрозуміло, життєві обставини іноді примушують порушувати правило, але це повинно бути винятком», – розповів священик.

Піст – час для того, аби набратись духовних сил, допомогти своїм рідним молитвами, зробити благодійну справу, навіть не у фінансовому вимірі, а зробити щось своїми руками і подарувати..

Дуже важливо протягом Великого посту двічі (на самому початку і перед Великоднем) сповідатись у гріхах і причаститись Тіла і Крові Христової. Посилені молитви і добрі справи дадуть відчути найбільшу Пасхальну радість.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН