Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бойовий дух воїнів на сході України підтримують п’ятеро херсонських військових священиків-капеланів

Відділ військового духовенства в Херсонській єпархії Української православної церкви Київського патріархату був сформований 2005-го року. З 2005 –го священик Ігор Семенихін, настоятель храму Віри, Надії, Любові та Софії очолив відділ і опікувався духовними потребами військовиків 208-ої Херсонської зенітно-ракетної бригади, відвідував підрозділи в області.

З анексією Криму та початком неоголошеної війни на Донбасі змінилась і роль духовенства. 2014-го священик почав допомагати Херсонському прикордонному загону у вирішенні побутових питань. 45 днів і ночей як військовий священик перебував у відряджені в зоні АТО.

«У війську вже є капелани, які знаходяться з воїнами постійно. Група священиків, із Херсона в тому числі, вирушає до армії добровільно. Таких у Херсоні п’ятеро. Після розподілу під Маріуполем мене направили до 21-го Херсонського батальйону 56-ої бригади. Наша місія – підтримувати бійців у складні часи, а на війні інших не буває, дати можливість їм прийняти таїнство хрещення, сподіватись і причаститись», – розповів священик Ігор Семенихін.

Херсонські священики як капелани перебували у зоні АТО 18 місяців. Усього 80 капеланів УПЦ Київського патріархату несуть служіння на Сході Україні і сьогодні.

Фото: Роман Візтак

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН