Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський священик розповів про особливості Великого посту

Сьогодні розпочався Великий піст, який триватиме півтора місяці і є підготовкою до зустрічі Святого Христового Воскресіння – 16 квітня. Православні від понеділка стають на шлях обмежень у їжі, звичках і звертаються до їжі духовної. Церква встановлює одні правила для всіх: монахів, священиків, мирян, а вже кожен по своїй силі обирає, як постити.

«Якщо людина ходить на богослужіння раз на тиждень, то треба намагатись відвідувати і вечірню суботню службу. Якщо раз на місяць – то приходити до храму щонеділі. Стосовно того, яка молитва – домашня чи церковна – краща? Одна одну не заміняє, а доповнює. Це як їжа і вода. Утриматись від споживання їжі можна тривалий час, а від води – не більше тижня. Так ось вода – це і є духовна їжа. Піст – це час, коли ми маємо духовно піднятись, підрости», – розповів настоятель храму святих Віри, Надії, Любові та Софії Ігор Семеніхін.

Священик стверджує, що виключення зі звичного раціону продуктів тваринного походження не принесе духовної радості по закінченні Великого посту. Відмова від сидіння годинами за комп’ютерними іграми або ж у соцмережах заради прочитання сторінок Священного Писання, духовної літератури принесуть більше користі людині, яка вирішила дотримуватись Великого посту.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН