Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Цифра 29 стане роковою для Херсона

Майже чотири роки минуло після Майдану, з того часу його противникам вдалось створити непорушну більшість у Херсонській міській раді, масштаби діяльності якої вражають навіть далеких від політики херсонців. «Майданівський» міський голова Володимир Миколаєнко та екс-регіонал Ігор Козаков (один з організаторів анти-майдану, екс-керівник міської організації «Партії регіонів») шляхом тривалих кулуарних домовленостей задіяли у процес «дерибану» 28 (!) місцевих обранців народу.

Дві треті з них були не тільки політиками без досвіду, ставши депутатами вперше, але і бідними в прямому значенні цього слова.  Тож недивно, що особисте взяло гору над громадським, патріотичні почуття  вони тепер виливають на сторінках Фейсбуку, ставлячи куці пости про те, як десь лампочку вкрутили на своєму окрузі чи відремонтували дворовий під’їзд дороги до багатоповерхівки для 154 бабульок в надії, що ті здуру за них проголосують ще раз.    

Статистика жахлива – тільки півмільярда гривень понадпланових надходжень за 2 роки розчинились безслідно у комунальних підприємствах, подачках соціальній сфері, фінансуванні ОСББ, виділенні коштів на прірву з назвою «житлово-комунальне господарство» тощо.

Картинка щоразу одна – готується чергова сесія із сотнею питань. Але як тільки є питання внесення змін до бюджету (а є воно завжди, оскільки казна переповнена), виникають дискусії. Кількість незгодних із запропонованими проектами від виконкому тане, як сніг навесні. Бо схема дуже проста – депутатам роблять пропозиції, від яких вони не можуть відмовитись. Вони, а тепер їх у депутатському корпусі 28 та 29-й міський голова, тобто більшість, і є для народу та телекамер «рятівниками» при голосуванні за бюджет.

Але народ має знати своїх «героїв» в обличчя:

  1. Чемеріс М. – КП «Міськводоканал»
  2. Токарєв І. – КП «Херсонкомунтранссервіс».
  3. Подлєсний А. – радник міського голови, його підозрюють у розкраданні бюджетних коштів у великих розмірах.
  4. Леонова Л. – КП «Енергосервісна компанія».
  5. Назарян Є. – керівник ОСББ (весь час торгується за фінансування із бюджету).
  6. Грек І. – КП «Сервіс-опт»
  7. Маренчук О. – директор ЗОШ № 39, гроші мільйонами линуть в заклад, навіть без бюджетних запитів профільного управління освіти.
  8. Підперигора Р. – директор департаменту фінансів.
  9. Семенчев І. – КП «Гарантія», яке загрузло в скандалах з бездомними тваринами та утриманні звірів у Зоокуточку.
  10. Бєлоковиленко С. – КП «Парки Херсона». Тільки чого вартий благоустрій в парку Димитрова та купівля лавочок по завищеним цінам.
  11. Васильєв А.- КП «Херкомунтранссервіс».
  12. Д’якова О. – керівник ОСББ (фінансується з бюджету).
  13. Ложичев А. – КП «Дорожник». Сьогодні посідає керівну посаду в комунальному підприємстві, а до виборів частенько можна було побачити, як кажуть, в ЦУМі міста, де продавав мобільні телефони.
  14. Матковський Є. – ЖЕК «Дніпровський».
  15. Урбанський В. – КП «Міськсвітло». Людина з робочою спеціальністю намагається створити ше одне комунальне підприємство з охоронними-тітушними функціями.
  16. Устинов Є. – КП «Херсонелектротранс». Активний член «Партії регіонів», у 2013 році виконував обов’язки першого заступника голови облдержадміністрації при Миколі Костяку, близький до кола екс-президента країни В.Януковича. Відзначився в афері в 20млн. гривень з тролейбусами-металобрухтом
  17. Заболотний О. – держслужбовець, управління молоді.
  18. Ремига Л. – головний лікар лікарні ім. А. та О. Тропіних.
  19. Лугова Г. – директор ЗОШ № 21.
  20. Больбот Д. – «Комунальний ринок». Один з ініціаторів будівництва «Оскара» на Суворова.
  21. Ценкер І. – годує усі дитячі садки і школи за бюджетні кошти. А на харчування дітей з бюджету виділяється близько 80 млн. гривень на рік.
  22. Рубан Р. – голова бюджетної комісії, керівник банку. Один з ініціаторів підвищення тарифу в «Херсонтеплоенерго» до 40 гривень за квадратний метр.
  23. Сальдо В. В.- завжди підтримує мера. Бо має «Домініканську історію»
  24. Хмаро А. – член земельної комісії («вирішує» земельні питання бюджетним коштом), родич одного з регіоналів.
  25. Собчук С. – голова комісії житлово-комунального господарства, яка потрясає місто скандальними арештами..
  26. Миколаєнко В. – на чолі Cosa Nostra.
  27. Матусевич О. – член земельної комісії, бізнесвумен.
  28. Лисюк С. – людина Федіна, представник «Опоблоку».
  29. Марієв Ю. – «Опоблок». Помічений не тільки в кнопкодавстві.

Саме ці депутати подають один до одного бюджетні запити, минаючи профільні управління, обговорюють їх на комісіях і виносять по-швидкому проектом рішення у сесійну залу. За тим, щоб ці депутати тиснули на правильні кнопки спостерігають «наглядачі».

На останній сесії, яка минула 20 липня 2017 року  шоу повторилось – 65 мільйонів за згодою 28-ти депутатів та міського голови знову витрачені на незрозумілі питання. СКАЖЕМО, 65 МЛН. ГРИВЕНЬ РОЗТАНУЛИ У ПОВІТРІ.

Замість того, щоб підтримати культуру і спорт віддається майже мільйон на ремонт фасаду стадіону «Кристал», де займається аматорська команда, а в нас таких по Херсону чимало бігає “спортсменів”!

Замість ремонту систем опалення і покрівель в закладах освіти, мільйони спрямовуються на мікроскопи і заміну старих комп’ютерів. Доріг немає , зате за правильне голосування виділяється майже 900 тисяч гривень на …. холодильне обладнання оптової бази комунального підприємства на вулиці Сенявіна, яким керує ручний депутат. Так-так, це там де жахливі дороги і підприємці сплачують орендну плату за місця, причому – серйозну. А тепер всі посміємось: виділяється майже мільйон на холодильне обладнання і ставиться в особистих складах для конфіскованої продукції, яку будуть забирати у бабуль на ринках.

На знак протесту незалежні і самостійні депутати покинули сесійну залу, бо альтернативний проект порядку денного, запропонований демократичною частиною депутатського корпусу, не задовольнив тих, хто прийшов «грабувати місто» після Майдану у добре зрежисованій виставі з наглядачами.

В Херсоні за 2 роки, маючи 500 мільйонів гривень понадпланових надходжень до бюджету, не ініційовано жодного стратегічного проекту: не вирішена проблема з приміщенням для ЦНАПу, як і проблема з утилізацією сміття. Проблеми можна перераховувати безкінечно, як і тепер безкінечні статки тих, хто розпоряджається бюджетом громади: норкові шубки, «шмотки» з дорогих магазинів, позашляховики, безкінечні закордонні подорожі, салони, ресторани. Останнє, щоправда, сильно стало відображатися на фігурах депутатів. 

Саме тому у нашому місті немає доріг, повний колапс із транспортом, не будується молодіжне житло, падають стіни домівок історичного центру, хворіють на страшні хвороби городяни, якими маніпулюють псевдопатріоти, виділивши на ці потреби всього 3 млн. гривень із 65 млн. гривень. А виділення 300  тисяч на рішення будинків «гнучкої схеми», маючи 500 мільйонів профіцитних коштів за 2 роки , – це серйозний виклик громаді. Тільки громадська рада все мовчить.

Поділитись публікацією

7 коментарів

  1. Які все ж таки в нас недолугі журналісти, аби писати брехню, навіть недоклали зусиль щоб з’ясувати інформацію про мене.Ніколи я не торгував в ЦУМі і відношення жодного до нього не мав!

    1. Звісно, що до ЦУМу стосунку ви не мали. Але щодо точки продажу телефонів – є очевиді, які купували з ваших рук мобільні телефони. То може вони помиляються і то був ваш двійник?

          1. Хтось пельменями, хтось телефонами.))Я нічого ж не заперечує, ти паче нічого в тому зазорного не бачу!Але жодної відносини до торгівлі телефонів в ЦУМі не маю, і не мав.Тому тут Вам і вказав на вашу помилку.Не люблю брехню,тому завжди відкритий до спілкування і коментарі щодо мого життя і роботи.

  2. Ложкинев ошивается в горисполкоме каждый день, когда он работает? За что мы, громада платим этому борову зарплату? эти лжедепутаты пришли только за бабками, им люди не нужны. Ничего удивительного, как выбираем, так и живем…

  3. ця свора предателей еще имеет м.рду оправдываться? вся “свобода” продажная в м/р. Если рыгоаналы и не скрывали никогда своих намерений, то лжепатриоты во главе с лжемайдановским мером пытаются скрыть свои преступления перед народом. Как вам не стыдно!!! Мы поверили вам, а вы теперь в корешах у бандитов. Все вышеназванные депутаты позор города, воры и предатели!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН