Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Стрілковому забрали землю в української церкви, щоб віддати російській фірмі

У Херсонській області, що знаходиться на межі з окупованим Росією Кримом, у селі Стрілкове, що є найпівденнішою точкою регіону, відбулася передача землі українського храму російській фірмі.

Про це повідомив отець Іоан, секретар місцевої єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату. Священик заявив, що Пономарьов Олександр, голова сільради Стрілкового, просто поставив його перед фактом, інформує ХЕРСОН.city з посиланням на офіційну сторінку НВР “Правий сектор” у Фейсбук.

Окрім самого храму, на церковній землі розташована Алея, яка присвячена Героям війни, Небесної Сотні та волонтерам. Розташовані пам’ятні знаки загиблим за Батьківщину, а також жертвам чорнобильської катастрофи і афганської війни. Храмова земля повністю облаштована на честь і Всевишнього, і пам’яті України.

Але тепер рада села вирішила, що ця територія має належати конторі “Юг-Інвєст”. І байдуже, що 75% її відсотків – російська власність.

Отець Сергій (Галич) заявив, що очільник сільради багаторазово показував свою ненависть до Української Церкви. Здавна Пономарьов розпускав балачки про її “неканонічність” і “розкольництво” (стандартний набір адепта Московського патріархату). Він заборонив місцевим крамницям виставляти скриньки для збору пожертвувань на храм. А тепер ще й переконав раду проголосувати за те, щоб відняти ділянку в Церкви.

«Пономарьов уже закликав “рускій мір” у село! На початку 2014-го в селі майорів триколор РФ, а “вєжлівиє чєловєчкі” Путіна перебували тут. Звісно, що голова сприяв окупації. Що було голові за це? Нічого.

Діяльність “Юг-Інвєст” – це взагалі окрема тема. Підприємство себе проявило як захисник Московського патріархату. Директор Юрій Пуделко у 2016-му вже пропонував $50000 священству УПЦ КП, щоб воно подарувало землю і діючий храм російським попам.

Кулєшов, власник більшості акцій фірми, росіянин, помер два роки назад. Його дружина боїться приїжджати з Москви. Є інформація, що діти Кулєшових працюють у адміністрації ні кого іншого, як Владіміра Путіна.

“Дружба” підприємства і голови Стрілковської сільради, їх зв’язки з Москвою – давній і добре відомий тут факт. Їхні дії цілком очевидно вказують на те, що вони є російськими агентам впливу.

І тут виникає питання… Якого біса бездіє СБУ та інші правоохоронці?! Передача не реалізована поки, тож є можливість у них і у вищих владних структур відновити справедливість», – йдеться в повідомленні Правого сектору.

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Это в правилах партии регионов и рф—мелкими, незначительными шажками подбираться к жертве.. а потом как говорил покойный дирижер пр в з раде—как мы вас. как кутят…. Здесь та же картинка—сначала землю в мп а потом отделение от государства и присоединение к рашке… не дай Бог! Эти рашисты столько земли понакупили втихаря по всей Украине…. будет как с островом на балтике…

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН