Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи буде аеропорт у Стрілковому?

Уже в наступному році приймати літаки малої авіації планують на території Стрілківської сільради Генічеського району. Як стверджує сільський голова Олександр Пономарьов, це може статися уже навесні.

Очільник села не приховує, що покладає на появу аеропорту в найбільш віддаленому від обласного центру населеному пункті великі сподівання. Для цього сільрада вже створила нове комунальне підприємство «Стрілкове», яке почало активно займатися оформленням дозвільної документації на відкриття злітно-посадкової смуги, що невдовзі зможе приймати невеликі літаки місткістю від 2 до 20 пасажирів.

Не такими вже й фантастичними вважає ці задуми директор комунального підприємства «Херсонські авіалінії» Віталій Кучерук:

— Олександра Пономарьова я знаю два роки, відтоді як він приїхав до мене і почав розповідати про якийсь аеропорт у Стрілковому. Я чесно йому сказав, що отримати сертифікат авіаційної служби буде складно і здивувався, коли зрозумів, що це його не зупинило. А вже тепер я бачу, що проект такого аеропорту має право на життя. Сільський голова випереджає час, він на правильному шляху і ми йому обов’язково допоможемо! – пообіцяв Віталій Кучерук.

За його словами, попит на аеропорти малої авіації нині дуже великий. В Україні вже є достатній парк невеликих літаків та попит на пасажирські авіаперевезення в межах однієї області.

— Я переконаний, що після Стрілкового потім подібне захочуть відкрити у себе й інші міста: Скадовськ, Каховка, Лазурне. Проте оскільки наш херсонський аеропорт займається розвитком міжнародних та внутрішньоукраїнських рейсів, на місцях цим мають займатися самі громади. Якщо вони захочуть – це цілком реально буде зробити. Але без фінансування з місцевих бюджетів тут ніяк не обійтися, — пояснив Віталій Кучерук.

Херсонці по матеріаламНовий день”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН