Протягом минулого тижня, з 7 по 14 липня, з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 304 особи. Про це повідомляє відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ “Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України”, передає УНН.
Зазначається, що показник захворюваності склав 17,1 на 100 тисяч населення.
Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ, частка харчового шляху передачі становить 88,6%. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м’ясну продукцію – 20,9%; молочну продукцію – 20,9%; овочі та фрукти – 19,7%, рибну продукцію – 9,8 %.
У 60% випадків захворювання на ГКІ пов’язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.
Нагадаємо, за словами фахівців, неякісні продукти харчування, в яких сплив термін вживання, сьогодні продають у кожному регіоні столиці, як на стихійних, так і на офіційних ринках.
Тому у ВРУ закликали контролерів провести рейди на предмет виявлення “прострочки” на ринках з метою ліквідації таких точок продажу.
Схожі публікації:
- На Запоріжжі в інтернаті, де масово отруїлися діти, виявили антисанітарію і сумнівну питну воду
- Жителі Запоріжжя продовжують труїтися неякісними продуктами
- Більше півсотні запоріжців отруїлися зіпсованою їжею
- У Кирилівці з ознаками отруєння госпіталізували десятьох дніпровських спортсменів
- Отруєння на Запоріжжі: у чотирьох госпіталізованих відпочивальників діагностували сальмонельоз