Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Отруєння на Запоріжжі: у чотирьох госпіталізованих відпочивальників діагностували сальмонельоз

У чотирьох із чотирнадцяти відпочивальників, яких госпіталізували з бази відпочинку “Дніпровські Зорі” у Кирилівці Запорізької області, діагностували сальмонельоз. Про це повідомляє Запорізький обласний лабораторний центр.

Захворіли 14 осіб – 10 дітей, віком від 7 до 13 років, і 4 дорослих. Серед них – спортсмени з міста Дніпро. Всі були госпіталізовані до інфекційного відділення Якимівської центральної районної лікарні. Стан хворих – легкого та середнього ступеню важкості. Всі вони були обстежені бактеріологічно на кишкову групу інфекцій, декілька осіб на ротавірусну інфекцію, 9 осіб – на коронавірусну.

Станом на 6 липня, після бактеріологічного обстеження хворих, у 4-х випадках – троє дітей та дорослий – виділена сальмонела, інші лабораторні дослідження в роботі. База не функціонує, відпочивальників там немає. Епідеміологічне розслідування триває, протиепідемічні заходи продовжуються.

Як повідомила т.в.о заступника начальника відділу комунікації ГУНП в Запорізькій області Вікторія Тлустова, під час проведення слідчих дій керівництво бази відпочинку не надало дозвільних документів на функціонування закладу. Окрім цього, правоохоронці виявили ще низку порушень.

Загалом у Запорізькій області лабораторно підтверджені 30,5% випадків гострої кишкової інфекції (ГКІ), з них в 12,5% – ротавірусна інфекція. Серед факторів передачі на ГКІ найбільша питома вага припадає на м’ясну – 22,7%, овочі, фрукти – 17,1%, рибну продукцію – 14,8%, молочну продукцію – 13,6%, водний фактор передання – 3,2%. При цьому, питома вага продуктів домашнього виготовлення (неправильного приготування та зберігання) склала 73,9%, узаконені ринки – 12,5%, вулична торгівля, стихійні ринки – 13,6%.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН