Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Кирилівці з ознаками отруєння госпіталізували десятьох дніпровських спортсменів

У Кирилівці, що в Запорізькій області, з ознаками отруєння госпіталізували десятьох дніпровських спортсменів. Про це Суспільному повідомив Кирилівський селищний голова Іван Малєєв.

Спортсмени перебували на базі відпочинку «Дніпровські зорі».

Усього до інфекційного відділення Якимівської центральної районної лікарні доправили 14 людей, з них десятеро з Дніпра – дев’ятеро дітей та один дорослий. Це вихованці дніпровського клубу з дзюдо «Спарта», підтвердив Суспільному президент клубу Данило Миро.

«Першого липня ми сюди заїхали. Пообідали, купалися у басейні, трошки у морі. Повечеряли. І от з десятої вечора почалася така карусель. Хлопців по черзі почало сильно рвати, почалась діарея. У декількох хлопців піднялася температура, вирішили викликати швидку допомогу. І не одну. Одна за іншою. Машин сім було», – розповів Данило Миро.

За словами селищного голови Кирилівки Івана Малєєва, наразі тривають перевірки, щоб з’ясувати причину отруєння.

«Усі інші служби зараз працюють – Держпродспоживслужба, лабораторія санітарної медицини. Відбирають проби, перевіряють усе. Вже після цього будуть офіційні висновки. Скоріш за все, у їдальні отруїлися якимись продуктами. Про це спеціалісти скажуть трошки пізніше», – сказав Іван Малєєв.

Заступник директор Запорізького обласного лабораторного центру Олександр Мащак підтвердив, що триває розслідування інциденту. Сказав, що деталі зможе повідомити пізніше.

У поліції Запорізької області повідомили, що відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Наразі життю та здоров’ю дітей і дорослих нічого не загрожує. Медики оцінюють стан здоров’я постраждалих як задовільний, йдеться в повідомленні поліції.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН