Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Маєток Костяка в Антонівці отримав декларацію на будівництво

Попри всі судові рішення та державні експертизи, нова влада Херсона надала декларації про початок будівництва та готовність до експлуатації скандального маєтку екс-губернатора Херсонської області у селищі Антонівці.

Будівництво у прибережній смузі викликало хвилю обурення у місцевих мешканців. Громадська організація «Антонівська хвиля» збирала підписи проти забудови рекреаційної зони і подавалась до суду. У травні 2016 року Апеляційний суд Херсона визнав, що ця земельна ділянка виділена протизаконно, селищна рада отримала відповідний припис.

Інша сторона конфлікту подалась до Касаційного суду, засідання з цього питання відбулось 1 березня 2017 року. Але поки суд та діло, родина Костяків знайшла інший спосіб узаконити самочинне будівництво.

«Вони встигли оформити декларації між засіданнями Херсонського Апеляційного та Касаційного судів в противагу того, що є у нас: акти експертизи державних установ, які свідчать про те, що територія є рекреаційною. За час судової тяганини, згідно з наданими деклараціями, площа “маєтку” зросла за три місяці з 411 кв.м до 750 кв.м. Тому ми подали судовий позов до Херсонської міської ради про надання нею сфальсифікованих декларацій. Херсонський міський суд визнав, що підстав, щоб відмовити від початку судового провадження, немає», – розповіла «Українському Півдню» голова ГО «Антонівська хвиля» Ганна Зарудня.

Громадська організація утворилася в грудні 2015р., до цього боротьбу очолювала ініціативна група, направляли звернення в усі провладні структури, організовували акції протесту, перекривали вночі рух з прибережної смуги важкої техніки, влаштовували “дерев’яний” бунт (насаджували дерева на дорозі в прибережній смузі в тому місці, де вони були знищені). В судах щодо самочинного будівництва та самовільно зайнятої земельної ділянки ГО залучена місцевою прокуратурою в якості третьої особи, суди тягнуться з січня 2016р.

Наступне засідання Апеляційного суду – 17.07.2017р. , міського суду щодо самовільного будівництва – 04.10. 2017р. та за позовом ГО до Управління державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради -11.12.2017р.

«Будемо боротися до перемоги, маємо намір змусити забудовника, який повністю зруйнував природний мальовничий куточок в прибережній смузі, привести його до природного стану», – каже Ганна Зарудня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН