Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тяжкохворій дівчинці з Білозерського району допомогли меценати з Нідерландів

У Національній дитячій лікарні «Охматдит» семирічній дівчинці із с. Томина Балка зробили операцію із заміни кришталика ока. Операція стала можливою завдяки допомозі депутатки Білозерської райради Херсонської області Ніни Бойко.

«До мене звернулася мама дівчинки та розповіла, що проблеми зі здоров’ям у дитини – з народження. Вона дуже погано бачить та не чує. Зараз їй сім років, ситуація погіршується, і якщо не зробити операцію, дівчинка взагалі може втратити зір», – розповіла Ніна Бойко.

В родині троє дітей. Найстарша 21-річна донька, яка зараз служить в АТО, та дві двійняшки, одній з яких і потрібна допомога. Працює лише батько, а мати вдома, доглядає за дитиною-інвалідом. Сім’я в скрутному становищі сподівалася лише на небайдужість людей.

За словами матері, вони зверталися до багатьох чиновників, партій, та марно. Аж поки не звернулися до УКРОПу.

«Коли я побачила дівчинку, зрозуміла – в будь-якому разі допоможу. Написала листа Шандору Ковачу, координатору міжнародних гуманітарних проектів благодійного фонду, він знайшов людей, які погодилися допомогти. Це – меценати з Нідерландів. Вже за декілька тижнів приїхала його донька й привезла близько 14 тисяч гривень на операцію», – зазначила Ніна Бойко.

Щойно гроші були передані, мати й донька Алєксєєви вирушили до Києва. Операція пройшла успішно. Тепер мрія маленької дівчинки – бачити – майже здійснилася. А Ніна Бойко вирішила, що спробує знайти гроші на лікування другого ока та виправлення косоокості в дівчинки.

he.ukrop.com.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН