Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонській лікарні прооперували пацієнта після ДТП з важкими травмами

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних». У повідомленні йдеться про наступне:

«Фахівці травматологічного відділення лікарні Тропіних прооперували пацієнта після ДТП з достатньо тяжкою множинною травмою – переломом обох стегнових кісток на одному рівні у поєднанні з переломом кісток тазу та ознаками травматичного шоку.

Постраждалий Сергій (41 рік) був госпіталізований у відділення у стані загрозливому для життя. Відразу йому було проведено протишокову інфузійну терапію, а також гемотрансфузію сумісної крові. Під час передопераційної підготовки застосовано систему постійного скелетного витягнення для стабілізації кісткових уламків. Наступним етапом виконано оперативне втручання – одномоментна репозиція обох стегнових кісток з фіксацією інтрамедулярними блокуючими стрижнями. Операція, яку проводили хірурги Андрій Кокшаров (завідувач відділенням) та Вадим Курдін, тривала близько трьох годин і пройшла без ускладнень.

Використання методу блокуючого інтрамедулярного остеосинтезу, який є малоінвазивним та проводиться через малий розріз шкіри, дозволило скоротити час оперативного втручання, прискорити процес загоєння рани та розпочати раннє навантаження кінцівок, – про це розповів лікар Євген Добровольский, який ургентно приймав пацієнта. – Уже з перших днів після втручання пацієнт виконує активну лікувальну фізкультуру, може сам себе обслуговувати, навіть незважаючи на перелом кісток тазу, який вимагає дотримування постільного режиму.

Крім того, за словами фахівця, проведене оперативне втручання дозволило убезпечити пацієнта від можливих важких ускладнень, таких як тромбоемболія, формування пролежнів, застійних явищ у легенях (профілактика застійної пневмонії), формування контрактур у суглобах нижніх кінцівок, а також зменшити термін перебування в стаціонарі та прискорити одужання. Після певного періоду, який необхідний для зрощення кісток тазу, він зможе поступово починати ходити та повертатися до звичного способу життя. Проте, лікарі додають, що цей хлопець народився у сорочці, з огляду на обставини ДТП та характер отриманих травм.

Зараз Сергій почувається добре, готується на виписку і разом із дружиною Мариною та 9-річним синочком дякує лікарям, які врятували життя і дали можливість не втратити активність, а також вдячний всьому персоналу відділення за чуйне ставлення. Він розповідає, що під час руху через пошкодження колеса його автомобіль злетів з траси, далі все, що відбувалося, пам’ятає погано: «Швидка… районна лікарня… потім доставили в лікарню Тропіних – тут надали всю необхідну допомогу».

За останні два місяці до травматологічного пункту лікарні Тропіних звернулося 14 людей із травмами різного ступеня тяжкості, отриманими внаслідок ДТП, за рік кількість таких звернень досягає 280.

Бережіть себе, дбайте про своїх близьких та будьте здорові».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН