Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині не вистачає кваліфікованих спеціалістів

Про проблему дефіциту кваліфікованих спеціалістів на Херсонщині написав Олександр Співаковськй, народний депутат України. Вчора у Херсоні проходила зустріч із керівництвом і деканами ХДУ, де і обговорювали проблему.  Ось що з цього приводу написав нардеп на Фейсбук:

 – Більшість українських регіонів сьогодні в тій чи інший мірі стикаються з дефіцитом кваліфікованих фахівців у різних важливих сферах життєдіяльності. Особливо відчутний він у сільській місцевості. Моя рідна Херсонщина чи не найбільше відчувала всю гостроту нестачі кадрів, тому що тривалий час була (на жаль, залишається й досі) “донором” мізків і робочих рук для інших регіонів. Необхідність протистояти цим викликам консолідувала обласну владу і спонукала до розробки регіональної стратегії збереження людського капіталу. Тому що було чітке розуміння того, що саме людський капітал та його якість є визначальним чинником розвитку території.

Розроблена програма передбачає створення необхідних умов для розвитку в регіоні вищої освіти, накопичення якісного людського капіталу та забезпечення потреб регіонального ринку праці. А ключовою складовою програми є формування регіонального замовлення.

Після того, як наприкінці лютого цього року голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв презентував Програму у парламентському Комітеті з питань науки та освіти, і її схвально сприйняли фахівці, в Уряді запропонували і решті областей створити аналогічні моделі у себе.

Однак Херсонщині випала роль першопрохідця. Тому не дивно, що на етапі впровадження Програми час від часу вникають питання, які потребують подекуди нестандартних підходів.
Сьогодні, наприклад, разом із заступником голови Херсонської облдержадміністрації Андрієм Балонєм та керівником обласного управління освіти, науки та молоді Євгеном Криницьким брав участь у зустрічі з керівництвом та деканами Херсонського державного університету. Обговорювали порядок надання цільових пільгових кредитів за рахунок коштів місцевих бюджетів на здобуття вищої освіти у ВНЗ Херсонській області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН