Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські архітектори відзначають професійне свято

1 липня всі архітектори країни відзначають професійне свято – День архітектури України. У «Херсон-Діпромісті», підприємстві, яке цього року відзначило 73-річницю заснування, відбулися урочистості з нагоди Дня архітектури.

Саме тут працюють професіонали високого рівня і від їхньої майстерності залежить зовнішній вигляд нових будівель міста. Адже за проектами саме цього підприємства забудовувався післявоєнний Херсон, величезний внесок архітекторів “Херсон-Діпроміста” і у створенні новітньої історії міста. Тож численні слова подяки цього дня звучали на адресу колектива та його керівництва.

На урочистій частині заходу було вручено Почесну грамоту головному архітектору ПрАТ «Херсон-Діпромісто», підписану головою Херсонської обласної ради Владиславом Мангером.

Говорячи про своїх працівників та про плани на майбутнє, голова правління «Херсон-Діпроміста» Андрій Бабенко сказав: «Люди, які працюють у нашому колективі, мають великий досвід – 30-40 років, є у нас і молодь. Сподіваємось, що нам вистачить і енергії, і знань, і натхнення для того, аби на високому рівні реалізовувати ті завдання, які перед нами ставлять замовники».

А от Олександр Джаламага, головний архітектор підприємства, який у святковий день отримав нагороду, розповів, що все ж таки хотілося б бачити більше молодих кадрів серед архітекторів Херсона, і висловив сподівання на подальший розвиток міста: «Індустрія будівництва буде розвиватися у нас тоді, коли буде міська програма з будівництва житла, це стане і свого роду поштовхом до розвитку міста в цілому».

«Херсон-Діпромісто» нещодавно відновило співпрацю із Херсонською міською радою. Нині в розробці проект із Каховською міськрадою та іншими населеними пунктами Херсонщини щодо створення генпланів і не тільки. На черзі – проект із Миколаївщини, є замовлення і з Київської області, планів чимало, бо фахівці в «Херсон-Діпромісті» – одні з найкращих на півдні України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН