Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Онкохворі діти Херсонщини отримали допомогу

Можна довго вести дискусії, хто за що у місті відповідає, і хто, що й кому винен. А можна просто жити з відкритим для добра серцем і творити його без огляду на інших. Це щастя, коли є кому підтримати руки – і тим, хто добра потребує, і тим, хто його творить.

Херсонці знають, що при міській клінічній лікарні імені О.С. Лучанського діє Центр реабілітації онкохворих дітей, але не всі знають, що він – єдиний в Україні. Щороку на «Д» обліку в Центрі знаходиться біля 60 онкохворих дітей міста. І якщо у фахівцях – професіоналах своєї справи, Центр браку не відчуває, то забезпечення повноцінною матеріальною базою часто лежить на плечах небайдужих людей – спонсорів і благодійників.

Останнє надбання Центру – капітальний ремонт і оновлення фізіотерапевтичного кабінету, адже всім відомо, що без фізіотерапевтичних процедур повноцінна реабілітація неможлива. Благодійники встановили систему гарячої води, обновили медичне обладнання, та замінили меблі. Цей ремонт став ковтком свіжого повітря як для персоналу лікарні, так і для дітей, яким окрім самих процедур, такими ж лікувальними є позитивні емоції – оновлений, яскравий кабінет, обладнаний всім необхідним, сприяє його появі.

Кошторис проекту склав 96 тисяч гривень, тож допомогу на відновлення кабінету збирали всім миром. Персонал лікарні висловив подяку настоятелю храму Святої Тройці о. Євгенію (Сидоренко) та засновнику БФ “СОФІЯ” Олександу Мироненко, які очолили цей проект, та меценатам: ресторанам “МОЦАРТ”,”НОСТАЛЬЖИ”, “МУСКАТ”, “ДІЛІЖАНС”, “ТРОЙКА”, “ДЖОН ГОВАРД” паб, кафе “СОЛОДКИЙ РАЙ” та “ЕСПРЕССО”, ХОБФ “МІЙ ДІМ” та Цедрику Олександру, храму Святої Тройці та дизайнеру-художниці Олені Мироненко, яка з донькою на стінах виростила дерева, посадила на гілки птахів і відпустила у політ метеликів надії.

Інформаційні спонсори: Херсон FM, Магазин меблів «Економний». Херсонський благодійний фонд “СОФІЯ” та медичний персонал міського центру реабілітації онкохворих дітей при клінічній лікарні імені О.С. Лучанського дякує за допомогу і підтримку.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН