Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На узбережжі Чорного моря завершився 9 Всеукраїнський хореографічний фестиваль “Зірки Прибрежного”

У позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Прибрежний», що у смт Лазурному Скадовського району, відбувся ІX Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва. Дитячі колективи з усієї України та гості з Білорусі протягом двох тижнів відпочивали на одному з найкращих пляжів Чорноморського узбережжя Херсонщини, спілкувались та знаходили нових друзів, а головне – демонстрували майстерність в естрадній, сучасній та народній хореографії.

«Попри всі політичні та економічні негаразди, фестиваль залишається всеукраїнським. До нас приїхали танцюристи з усієї країни, представлена і Донеччина, а також є дитячий колектив з Білорусі. Приїздять діти, за якими ми слідкуємо протягом 3-4 років. Членам журі приємно спостерігати, як зростає їхній художній та творчий рівень», – сказала голова оргкомітету фестивалю, директор Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості Любов Окатова.

Вперше на фестивалі – гості з Білорусі. Дитячий хореографічний колектив діє при Білоруському державному університеті. До Лазурного керівник Наталія Поклад привезла найменших вихованців студії.

«Більшість батьків поставилась до поїздки в Україну з побоюваннями. Але ми вирішили приїхати і зовсім не шкодуємо. Нас дуже тепло й привітно зустрічали. Ми знайшли нових друзів, познайомились з керівниками і колективами. Сподіваємось, що наступного року також приїдемо до «Прибрежного», – поділилась керівник хореографічного колективу з Мінська Наталія Поклад.

Колектив з Білорусі підтримує давні зв’язки з херсонцями – народним художнім колективом «Едельвейс» і прибув на його запрошення. Хореографічний ансамбль працює 33 роки, виховав не одне покоління. Вп’яте бере участь у конкурсі, перші-другі місця завжди були за колективом. А цього року – найвища нагорода – гран-прі «Зірок Прибрежного». На X ювілейний фестиваль-конкурс організатори очікують аншлаг.

«Всі колективи підтвердили участь наступного року. Попередньо визначена дата – 25 червня. Ми перенесли фестиваль на червень, як і цього року, оскільки у липні не можемо розмістити таку велику кількість учасників. Ми розширюємо географію конкурсу і чекаємо всіх талановитих дітей і їхніх керівників», – повідомив директор позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Прибережний» Ігор Панфьоров.

Крім конкурсної програми, у рамках фестивалю проходили і майстер-класи з сучасної та народної хореографії та прикладної творчості.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН