Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відкрився єдиний пришкільний цілодобовий табір в Херсонській області

Уже вшосте відкрив свої двері Заводівський пришкільний табір з цілодобовим перебуванням дітей. Кожного року в червні на 21 день сюди приїздять школярі з усіх населених пунктів Горностаївського району, щоб оздоровитися, відпочити на березі Дніпра. У цей час школа перетворюється на маленьку країну радості: тематичні заходи та розваги, пізнавальні екскурсії та подорожі до визначних місць Херсонщини.

Офіційне відкриття табору відбулося 22 червня, на яке завітали очільники району, селищної ради, відділу освіти та спонсори. Побажавши дітям цікавого та плідного відпочинку, голови райдержадміністрації О. Єрохін та районної ради С. Карпеченко вручили подарунок для табору – ноутбук. А директор Заводівської школи А. Пержинський подякував усім небайдужим людям, хто ще на перших кроках допомагав облаштовувати матеріальну базу табору, і тим, хто нині опікується організацією умов для оздоровлення дітей, надає благочинну допомогу.

Слід зазначити, що такого типу оздоровчий табір – пришкільний з цілодобовим перебуванням дітей – у Херсонській області єдиний. Він у нашому районі. Відрадно, що з кожним роком дітей прибуває: приміром першого разу тут відпочивало 24 школяра, минулого року – 45, а наразі вже 55. Цьому сприяє, зокрема те, що більшість сільських рад виділяють кошти на оздоровлення школярів і придбавають путівки за бюджетні кошти. Та й діти, побувавши в Заводівському таборі один раз, наступного року знову виявляють бажання провести тут частину своїх канікул. Так один хлопчина із Дубівки приїхав до табору вже п’ятий раз.

У штаті табору 23 працівники: це вихователі, медпрацівники, персонал з обслуговування, рятівники на воді та кухарі. Усі вони створюють умови, щоб дітям було цікаво і затишно. Планом виховної роботи передбачено три екскурсійні поїздки за межі району та одноденний відпочинок на Арабатській Стрілці.

… Відкриття відбулося на третій день перебування дітей у таборі. Але вже було помітно, що діти за такий короткий термін встигли подружитися та підготувати невеличку концертну програму, щоб порадувати гостей. Вечір-зустріч завершили традиційно – табірним вогнищем та дискотекою, написала Любов РУДЯ на Фейсбуці.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН