Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Заступник міністра інфраструктури відвідав Херсонщину

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук завітав на Херсонщину, щоб зрозуміти перспективи розвитку регіону.  20 червня в обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань реалізації в області державної політики з розвитку державно-приватного партнерства та визначення пілотних проектів.

На нараді очільники закладів комунальної власності регіону презентували свої проекти: Державне підприємство «Скадовський морський торговельний порт», Міжнародний аеропорт «Херсон», об’єкт незавершеного будівництва «Поліклініка на 375 відвідувань в зміну» в смт Білозерка, ПрАТ «Херсонська ТЕЦ». Проте, найбільшу зацікавленість викликали морський порт та аеропорт «Херсон». Туди і завітали гості з Києва разом із заступником голови обласної державної адміністрації Євгеном Рищуком.

 «На сьогоднішній день ми визначили пілотні області: Львівська, Одеська, Херсонська, Миколаївська по визначенню найбільш привабливих проектів, які можуть бути цікаві для державного приватного партнерства та для концесії. Що стосується концесії ми розуміємо, що це не сама ціль, а механізм. З Європейським банком реконструкції та розвитку ми відпрацювали проект закону, який має дати поштовх для конфесійних проектів. Сьогодні ми переглянули два перспективних об’єкти, враження дуже позитивні. По-перше ЄБРР визначили один з таких – це державне підприємство Херсонський морський порт, дійсно він дуже привабливий. Якщо ми розвиваємо туризм, то він повинен починатись з аеропорту «Херсон», – зауважив заступник міністра пан Михайло.

На зустрічі йшлося про розвиток Херсонщини, як майбутньої туристичної мекки.

Херсон.Daily

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН