Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська молодь відвідує літню еколого-біологічну школу

Антонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №21 Херсонської міської ради 12 травня 2017 року підписала Меморандум про співпрацю між Державним вищим навчальним закладом «Херсонський державний аграрний університет». В основу співпраці покладено об’єднання зусиль спільної діяльності в рамках науково-дослідницької, навчальної, профорієнтаційної та позашкільної роботи з учнівською молоддю школи, з метою підтримки обдарованих дітей, сприяння їх всебічному розвитку, формування в них життєво-важливих умінь і навичок, повідомляє на Фейсбуці Галина Лугова.

Одним із напрямів співпраці з Херсонським державним Аграрним університетом є організація та участь учнів 10-го класу у Літній еколого-біологічній школі, яка розпочала свою роботу 12 червня. 
У програму включено багато цікавих заходів, подорожей. Учні познайомилися з викладачами ХДАУ, відвідали кафедру агрономії, побували в музеї тваринництва та лабораторії при ХДАУ, прослухали цікаву лекцію про створення дендропарку при університеті. Завдяки співпраці зі студентами, учні на практиці мали змогу вивчати збудників рослин, а саме різні види грибів. Кожен учень міг самостійно розмножити рослини вегетативним способом. 

У Еколого–натуралістичному центрі молоді та юнацтва учнів ознайомили з видовим складом рослин, які ростуть на території центру, також – із зоологічним куточком.

Під час перебування у Літній еколого-біологічній школі учні відвідали агрофірму «Білозерський». Під час екскурсії учні подивилися як вирощують черешню, а також відвідали виробничо-експерементальний Дніпровський осетровий рибо-відтворювальний завод.

Дуже сподобалася учням, а особливо хлопцям, виставка сільськогосподарської техніки, яка відбувалася в с. Інженерному.

По завершенню літньої еко-школи, вихованці відвідали «Зелені хутори Таврії».

Перебування у Літній біолого-екологічній школі пройшло насичено та цікаво. Учні отримали багато корисної інформації з природничих наук: біології, екології, хімії, яку вони зможуть використати у навчальному процесі вже у новому 2017- 2018 році.

«Те, як молодь проведе літо, впливає і на навчальний рік, адже протягом теплої пори року діти можуть дізнатися багато цікавого, поглибити знання та просто відпочити. А отже, восени вони матимуть більше сил для навчального процесу. До того ж, ці молоді люди мають вже визначатися із майбутньою професію і подібні заходи можуть в цьому допомогти», – розповів Юрій Рожков, депутат Херсонської обласної ради та голова Піклувальної ради школи, який забезпечував транспортом дітлахів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН