Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У селі на Херсонщині зніматимуть військовий детектив за участі бійців АТО

Завершено перший етап зйомок «Позивного Бандераса» на Одещині. Далі зйомки перекочують у село Тягинка Бериславського р-ну Херсонської області.

В Одеській області за участі ветеранів АТО закінчились зйомки найактивнішої фази військового детективу «Позивний Бандерас», що створюється за підтримки Держкіно.  

Наступною локацією зйомок стане село Тягинка на Херсонщині. Там зніматимуть рідне село розвідника Бандераса, куди його змусили повернутися військові дії на Донбасі, і де йому доведеться зустрітись з односельцями та знову намагатися завоювати їхню довіру і повагу. Про це повідомляє ХЕРСОН.city з посиланням на Державне агентство з питань кіно.

Заза Буадзе, режисер: «Коли ми відчули, що стилістика нашого фільму – жовтий колір (степ, сонце), а це не північ, і не захід, то зрозуміли, що шукати потрібно десь у південних краях: Херсонська, Миколаївська, Одеська області. І перший же об’єкт, куди ми поїхали, виявився нашим – на горі. Там був закинутий кар’єр, де видобувають черепашник. Звідти відкривається долина, дуже схожа на Донбас, тільки терикону не вистачає. І це стратегічно ідеальна висота. Навіть видно невелику річку. Потім виявилося, що це Хаджибейський лиман. Вся команда була у захваті. А продюсер запропонував переконатися, чи справді були такі опорні пункти на Донеччині. Тоді ми проїхали від Маріуполя до Харкова всю лінію фронту. Десь за 30 км від Донецька є Курахове, де ми заблукали. І раптом перед нами відкривалася абсолютна копія того закинутого кар’єру з південних областей. Особисто у мене щелепа впала. Це було таке щастя! Тож всі сумніви одразу розвіялися».

В Одеській області зйомки стартували 10 травня. Неподалік від села Єгорівка розташувався військовий табір, куди, за сценарієм, Бандерас із групою розвідників прибули для виявлення диверсантів.

Сергій Баранов, продюсер: «Ми закінчили знімати основні військові сцени. Добре попрацювали з військовими. У нас було повне порозуміння та злагоджена чітка робота на знімальному майданчику. За це ми їм дуже дякуємо! Коли будемо прощатися з ними, всі військові вишикуються в колони разом з технікою і у нас буде такий собі марш, в якому візьмуть участь і наші актори. Всю цю панорамну сцену будемо фільмувати. Також ми дякуємо за співпрацю  7-ій бригаді полку Повітряно-десантних військ».

Пилип Іллєнко, Голова Держкіно: «Знімати фільм на таку тему досить складно, адже ці події ще тривають, і від художнього висловлювання творчої команди залежить не лише сприйняття стрічки глядачем, а й правильність культурного меседжу, який ми доносимо до міжнародної спільноти кінематографічними засобами. У режисера цього фільму Зази Буадзе вже є досвід зі створення якісного глядацького кіно, яке демонструє нового українського героя. Тож мені цікаво спостерігати за ходом зйомок «Позивного Бандераса», і приємно, що це відбувається за підтримки Держкіно».

Завершити знімальний період «Позивного Бандераса» планують до кінця червня. На екрани стрічка вийде навесні 2018-го року.

 «Позивний Бандерас» став одним із переможців 9-го пітчингу Держкіно. Режисер фільму – Заза Буадзе, продюсер – Сергій Баранов. У головних ролях Олег Шульга, Сергій Лефор, Володимир Романко, Олег Онещак, Олег Волощенко та інші.

Як повідомлялося раніше, кінострічка розповість про події 2014 року на Сході України в зоні проведення АТО. Група розвідників на чолі з Антоном Саєнком (позивний «Бандерас») запобігає диверсіям і намагається знешкодити російського підривника Ходока. Це відбувається біля рідного села Бандераса, яке він давно покинув. Жителі починають ставитися до нього як до зрадника.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН