Сьогодні на «Зелених хуторах Таврії», що на Голопристанщині вперше пройшов фестиваль борщу. Свято знаменитої української страви відбулося у рамках іншого фестивалю – «Душа Півдня», який збирає народні творчі колективи та майстрів області, що представили свої вироби з різноманітних матеріалів.
Цього року фестиваль «Душа Півдня» розширив географію – представлена не лише Херсонщина, приїхали і учасники з Миколаївщини та Запоріжжя. Загалом 1,5 тисячі народних талантів приїхало на фестиваль.
Вперше цього року в рамках заходу провели фестиваль борщу. 24 різних види цієї страви готували учасники. Серед них журі обирало найкращих у різних номінаціях: вигляд борщу, смак борщу, подача і презентація.
Кожна з команд, яка представляла свій район, намагалася привнести в традиційну українську страву свою родзинку – різні види м’яса, риби, зелений борщ із кропивою та інші секретні інгредієнти, які кулінари залишили у таємниці.
Зважаючи, що люди зібралися творчі, то в кожної команди була своя яскрава презентація, зі співами й танцями.
Наступного року, кажуть організатори, а це Херсонський обласний центр народної творчості разом із історико-розважальним комплексом «Зелені хутори Таврії», планують встановити новий національний рекорд і зварити цілих п’ять тонн борщу.
Схожі публікації:
- Перший гуманітарний вантаж отримала Бериславська лікарня від Обухівського району Київської області
- У звільненому Високопіллі відбувся різдвяний концерт
- Ювенальні поліцейські та волонтери роздали гуманітарні набори жителям Херсона та деокупованих сіл Білозерської громади
- Гандболістки Херсонського фахового спортколеджу перемогли в Чемпіонаті України та світу (фото)
- Херсонських дітей навчають петриківському розпису в Хмельницькому