Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вночі у музеї Херсона було людно

У Херсонському краєзнавчому можна було доторкнутись до бивня мамонта, потримати у руках холодну зброю і перенестись до Франції та Китаю. Вкотре заклад культури підтримує міжнародну акцію «Ніч у музеї» – познайомитись із колекціями можна цілком безкоштовно.

Музейники лише злегка прочиняють свої фонди, за якими – цілі століття і тисячоліття історії людства.

У льодовиковому періоді можна було «вполювати» бивень мамонта, кістки доісторичного сайгака. Також пройти квест музейними залами і як нагороду отримати спілкування з цілком живими тваринками з контактного зоопарку.

У морських глибинах знайти корали, тридакни, ціпреї, морську зірку – наші два моря Чорне й Азовське, а ще – Каспійське і Аральське, були колись одним морем – Сарматським. «Історія одного моря» – майданчик, де можна взяти й роздивитись мешканців морських глибин, зробити селфі і виготовити прикрасу із дарів моря.

У часи скіфів і греків – жителів наших країв – перенесли відвідувачів школярі, гуртківці літературно-краєзнавчого клубу «Боріон» при 13-й бібліотеці. Театралізована міні-вистава «Сини змієногої богині» відбулась у музейному лапідарії, де зберігаються кам’яні пам’ятки присутності скіфів на нашій землі.

В експозиції «Степова Еллада» – жіноче царство. Якою була представниця прекрасної статі у ті часи – скромницею чи спокусницею. Студенти вищого професійного училища сервісу і дизайну пошили грецькі хітони і провели майстер-класи. Майстер-класів цієї музейної ночі було безліч: творче об’єднання «Декор» – з гончарства та живопису вовною, виготовлення картин новітньою технікою – від відомої художниці Ірини Бондаренко і подорож за її роботами до Франції. «Чайна феєрія» – від магазину-кав’ярні «Чайна карта», де церемонія за китайськими, індійськими та англійськими традиціями чаювання йшла впродовж 4 годин. «Історія на кінчику леза» – локація, де за експонатами розкривається цілі століття історії людства й історії воєн, що є практично синонімами. «Місто великих надій» – це про наш Херсон.

200 поштових листівок з видами Херсона, плани й архітектурні проекти центральної забудови міста – вперше за останні 40 років унікальні документи представлені на виставці «Сторінками старого альбому». Всі знайомі й улюблені куточки старого Херсона постають також у художніх роботах Надії Полуренко.

Традиційна «Ніч у музеї» стає все більш популярною – волонтери, майстри, заклади доєднуються до її проведення. Цього року урочисто відкрили захід вихованці Херсонської школи мистецтв №1. Музичні композиції у виконанні хору та ансамблю народних інструментів викликали овацію і задали тон всім музейним заходам.

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН