Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Скадовську вшанували пам’ять загиблих моряків

8 травня, у День пам’яті та примирення, напередодні Дня Перемоги, від причалу Скадовського морського порту у море вийшли два катери, взявши курс на острів Джарилгач. Очільники місцевої влади, військові, працівники морського порту, представники громадськості та засобів масової інформації відплили на острів, щоб покласти квіти до пам’ятника загиблим у жорстоких боях морякам. Вже по дорозі до острова на воду було спущено вінок, який загойдався на хвилях Джарилгацької затоки і поплив в неозору морську далечінь, символізуючи вічну пам’ять.

Пам’ятник на острові було встановлено у 1967 році на честь вшанування подвигу моряків, які до останнього оборонялися і загинули в нерівному бою. У 1941 році, коли фашисти окупували Скадовськ, командування залишило на острові Джарилгач 17 моряків, які здійснювали сміливі вилазки, передавали цінні розвідувальні дані. В середині листопада 1941 року на острів висадився загін кара­телів. У захисників острова були тільки гвинтівки, 3 кулемети і по кілька гранат. Ці події залишились особливою сторінкою у воєнному літописі нашого краю.
Цього року виповнилось півстоліття з дня встановлення пам’ятника – символу шани до героїчного подвигу моряків на острові Джарилгач та усіх моряків, загиблих у роки Другої світової війни. Кожного року представники влади, громадськості, портовики відправляються на острів вшанувати світлу пам’ять воїнів.
Квіти до підніжжя пам’ятника загиблим морякам поклали голова райдержадміністрації Віктор Турик, голова районної ради Олег Старенький, міський голова Олександр Яковлєв, голова районної ради ветеранів Людмила Безердян, керівники силових відомств, райвійськкомату, прикордонники, військові та портовики.
Висловлюючи слова вдячності та пошани захисникам Вітчизни під час Другої світової, присутні на заході, згадували і захисників, які сьогодні боронять нашу державу на Сході, та вшанували  пам’ять всіх поколінь захисників України хвилиною мовчання.

Скадовські новини

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН