Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На тимчасово окупованих територіях Херсонщини погіршився стан надання медичних послуг

Очікувано обіцянки окупаційної влади “підняти” рівень медицини на захоплених територіях залишились лише обіцянками. Судити про значне погіршення стану медицини на Скадовщині можна з багатьох причин. Про них розповіли у Скадовській міськраді.

В місті продовжується купівля ліків “із рук в руки”. Про що це говорить? Приватні аптеки, приміщення яких були захоплені ще на початку окупації, не можуть забезпечити потребу місцевих мешканців у різноманітних препаратах. Це стосується практично всіх груп ліків: від дитячих препаратів до ліків для тяжкохворих пацієнтів. Тому дефіцит в аптеках заповнюють продавці “з рук”, що везуть препарати з тимчасово окупованого Криму. Про якість цих ліків багато говорити не треба. Ті кому не пощастило лікуватися препаратами російського виробництва знають про ліки від тиску, що не збивають тиск, про ліки від болю, що не тамують біль та про флакони з фізрозчином, що протікають під час крапельниці.
Ціни на ліки – це окрема тема для розмови. При створеному окупаційною владою зубожінню населення купити необхідні ліки не тільки складно через дефіцит, а й іноді неможливо через відсутність коштів. А ціни на ліки вищі в кілька разів від цін до початку війни, і від сьогоднішніх цін на ліки на підконтрольній території України.
Особливо складним залишається питання лікування тяжкохворих пацієнтів. Відрізані від правого берега Дніпра і цивілізованої медицини тяжкохворі жителі Скадовщини мають звертатися за допомогою до лікувальних закладів тимчасово окупованого Криму. Маємо інформацію, що без паспорта громадянина рф отримати рецептурні ліки та потрапити на обстеження до вузьких спеціалістів неможливо. Та й відношення до мешканців Херсонщини неприязне. Тож, або отримуй паспорт рф, або вмирай.
У лікарнях Скадовська бракує лікарів та медичного персоналу. Багато медиків виїхали на підконтрольну територію. Проблему нестачі лікарів можна прослідити навіть по окупаційним паблікам. Вакансії для медиків публікують, а чи знаходять спеціалістів? Зрозуміло, що бажаючих працювати на окупованих територіях в очікуванні бойових дій немає.

А вчора військові рф вчинили черговий військовий злочин обстрілявши Херсонську обласну лікарню. Руйнування та знищення – ось і вся суть “руського міра”, який чекали тільки купка колаборантів та зрадників, що вже дуже скоро отримають справедливе покарання за свої злочини.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН