Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховська школа №1 – перша у місті не лише за номером

Загальноосвітня школа входить до Асоціації навчальних закладів особистісно орієнтованого навчання за принципами гуманної педагогіки. Інноваційні підходи до навчального та виховного процесу приносять свої плоди. Цього року школа №1 увійшла у всеукраїнське видання «Сучасні заклади освіти». Учні й вчителі показали кращі результати у Всеукраїнських олімпіадах з базових дисциплін: 21 учасник у обласному етапі, з яких 7 учнів посіли призові місця.

Гарних результатів досягли учасники спортивних змагань з баскетболу та легкої атлетики. Школа стала переможцем у міському фестивалі національно-патріотичного виховання «Козацький гарт», що 1 травня, представляв Нову Каховку на обласному етапі фестивалю, який відбувся на Кам’янській Січі на відкритті туристичного сезону.

Другий рік, як і всі школи міста, ЗОШ №1 автономно керує коштами державної субвенції і надходженнями з міського бюджету. Поки економія коштів невелика, але самостійність у розподілі власних грошей має зиск.

«Ми вчимося планувати свій бюджет, грамотно розподіляти кошти. Автономія має свої переваги. Школі вдалось зекономити кошти, за які були закуплені канцтовари, фарби. Також всі працівники закладу (педагогічний колектив та технічний персонал) отримали премії на зекономлені кошти з фонду заробітної плати», – розповіла вчитель Новокаховської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 Олена Зуйкова.

Грамотний розподіл коштів дає можливість придбати найнеобхідніше для закладу і створити матеріальну базу для нормального навчально-виховного процесу. І колектив школи своєю роботою довів, що здатен створити умови для отримання високих знань і розвитку здібностей учнів, що, врешті, робить його конкурентоздатним серед навчальних закладів Нової Каховки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН