Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховська школа приєдналася до відзначення Всесвітнього дня гідності

Вперше навчальний заклад загальної середньої освіти #3 Новокаховської міської ради Херсонської області долучився до наймасштабнішого проекту в Європі – Всесвітнього Дня Гідності.

Цей соціальний проект організований у 2006 році принцем Норвегії Хоконом, професором Пеккою Хіманеном і Джоном Хоупом Брейтоном. Він покликаний привернути увагу всесвітньої спільноти до проблем гідності, сприяти лідерству, ґрунтованому на повазі й підтримці глобального діалогу про гідність, та залучати молодь до обговорень про значення і значимість гідності. Метою даного проекту є навчати підростаюче покоління керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях і вчинках. Ініціатором цієї події в Україні є Edcamp Ukraine під патронатом Міністерства освіти і науки України, Уповноваженого Президента з прав дитини.

Особливо радує те, що до участі у проекті “Всесвітній День Гідності” долучилися всі класні керівники та вчителі історії закладу. Для учнів початкової школи заходи було проведено за такими локаціями:

День 1 “Що таке гідність?”(діти обговорили з педагогами як саме вони розуміють почуття гідності, з якими іншими почуттями та потребами вона пов’язана, і які принципи гідності сповідує всесвітня спільнота. Торкнулися питання подій двох революцій в Україні).

День 2. “Гідність щодня” (в цей день діти обговорювали щоденні вчинки, в яких вони проявляють гідність; після цього створили постер “Гідні справи класу”).

День 3. “Пам’ятай” (в цей день класи вшанували жертв Голодоморів 1932-1933рр., зокрема учні 3-А класу (кл.кер.Наталя Оголюк) створили незабудки та одягнули їх на груди в знак шани ненародженим та замордованим; учні 2-Б класу (кл.кер.Вікторія Богомазова) провели акцію “Запали свічку” і хвилиною мовчання віддали шану померлим; вчитель історії Олександра Склейнова провела в цей день для інших молодших учнів тематичну інформаційну хвилинку.

День 4. “Твоя безпека”. В цей день діти початкової школи разом з соціальним педагогом Оленою Іщенко вчилися запобігати булінгу. Вони переглянули короткий метр від Уповноваженого Президента з прав дитини, обговорили яким чином проявляється гідність та толерантніть по відношенню до інших дітей, а також наслідки негідних вчинків.

Координувала проведення заходів серед учнів 1-4 класів вчителька початкових класів Наталя Оголюк.

Для учнів 5-11 класів було проведено зібрання, на якому координаторка заходу Галина Фірсова, заступниця директора школи, оголосила про участь у соціальному проекті “Всесвітній День Гідності”, учасники зібрання погодилися з основними принципами гідності та переглянули відеозвернення від телеведучої каналу “1+1” Наталії Мосейчук. Далі, під час годин спілкування, учні говорили про гідність.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН