Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чиновники Херсона збираються нав’язати «свої» фірми городянам для вивезення сміття

Сьогодні у Херсоні відбулись громадські слухання з приводу нових правил благоустрою. Міський департамент житлово-комунального господарства, який не має зараз керівника, а лише виконувача обов’язків, «народив» проект рішення «Про внесення змін та доповнень до рішення ХМР №221 (2011 року)».

Нові правила благоустрою, запропоновані чиновниками, проаналізували експерти і дійшли нерадісних для городян висновків. Правила по-новому знищують конкурсні механізми визначення виконавця послуг. Про це «Українському Півдню» повідомив експерт, громадський діяч Володимир Молчанов. На своїй сторінці у Фейсбуці він виклав підсумки аналізу проекту рішення щодо благоустрою. Зупинимось на головному.

«У проекті багато абсурдних нездійсненних пунктів. Наприклад, сміттєві контейнери повинні розташовуватись на відстані не менше 20 м від житлового будинку, а якщо це територія старого Херсона зі щільною забудовою? Ще багато – питання озеленення, самих контейнерів. Але для мене найголовніше – рішення не містить конкурсного механізму визначення виконавців послуг. І у разі його прийняття виконком визначатиме виконавців послуг з вивезення твердих побутових відходів. Нівелюється роль ОСББ, оскільки товариства співвласників юридично не є балансоутримувачами. Таким чином, у тих будинках, де створені ОСББ або ЖБК, невідомо хто визначатиме місця розташування контейнерів… І нечуване – половині херсонських багатоквартирних будинків нав’язуватимуть надавача послуг, який прийде зі своїми умовами! Мало їм бюджетних коштів! Є реальна небезпека, що виконком керуватиме і коштами жителів міста», – прокоментував Володимир Молчанов.

Проект рішення винесений на одну з найближчих сесій, і у разі його прийняття мерія реально може нав’язувати «свої» фірми, які займатимуться вивезенням сміття. Ніяких гарантій, що це буде якісна послуга, ніхто дати не зможе. Але вже зрозуміло, що призначені компанії здеруть три шкури за свою роботу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН