Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чому на Херсонщині процес створення ОТГ йде повільно

Зараз в області – 12 об’єднаних територіальних громад. Першою була створена Кочубіївська, яка за рік вже встигла представити мас-медіа свої нові проекти. У перспективному плані значиться 40 ОТГ, але процес йде не за планом.

«Тих ОТГ, що утворились за перспективним планом, не дуже багато. 30 квітня відбудуться вибори до місцевої ради у об’єднаній Виноградівській громаді. Це за планом, але більшість йде своїм шляхом. Справа в тому, що волелюбні жителі області якщо й хочуть об’єднуватись, то зовсім у іншому форматі, аніж за вказівкою зверху. Зараз вже передані документи до Центрвиборчкому на утворення ще 4 об’єднаних тергромад – Чулаківської, Бехтерської та двох у Горностаївському районі. Активно діють громади у Білозерському та Високопільському районах. Та все ж Херсонщину «обскакали» сусіди – миколаївці, а у Дніпропетровській області вже створено більше чотирьох десятків громад», – розповіла виконавчий директор регіонального відділення Асоціації міст України Лариса Оленковська.

На утворення ОТГ існують різні точки зору. Від – «якщо об’єднаємось, повбиваємо села», до – повного схвалення. На користь ОТГ Лариса Оленковська привела лише такий факт: громади не працюють з обласною та районними держадміністраціями, вони вписуються в окремі рядки фінансування у держбюджеті. Кошти ОТГ стовідсотково надходять до громади, і все вже залежить від громади, наскільки ефективно вона ними розпорядиться.

Це як ЖЕК і ОСББ. У житлових конторах все було загальним і від цього нікому не потрібним. Співвласники житла шукають підрядників, які можуть за меншу ціну виконати роботи, та слідкують за якістю робіт.

Дивіться повне інтерв’ю з Ларисою Оленковською – автор Лідія Григор’єва:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН