Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У квітні на Херсонщині будуть вибори

У квітні відбудуться вибори у двох об’єднаних територіальних громадах Херсонщини На 30 квітня призначені перші вибори у Горностаївській селищній та Виноградівській сільській ОТГ. 12 об’єднаних територіальних громад вже створені в області. Хоча за перспективним планом їх має бути 41.

Процес, як-то кажуть, іде, але зі своїми нюансами. На призначення виборів Центрвиборчкомом очікує громада Костянтинівської сільської ОТГ Горностаївського району. Три об’єднані тергромади (Бехтерська, Чулаківська та Іванівська селищна) вже мають висновки облдержадміністрації про відповідність проектів рішень законам України. Ще очікують на такий висновок Борозенська та Стрілківська об’єднані сільські громади. Жителі Білозерки, Томиної Балки та Надеждівки заявили про бажання утворити Білозерську селищну ОТГ. Станіслав, Широка Балка та Олександрівка хочуть створити Станіславську сільську.

У квітні мали б відбутись і вибори до Любимівської ОТГ. Але через те, що для створення треба було змінити межі району, а закон цього не дозволяв, ЦВК відмовила. Тепер громада Любимівської селищної та Таврійської міської ОТГ чекають на підписання відповідного закону 5520.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН