Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи зможуть підприємці Херсонщини відкрито говорити про проблеми в економіці

Громадська рада при Державній фіскальній службі в Херсонській області вийшла з ініціативою провести масове опитування бізнесменів про проблеми, з яким вони стикаються при веденні власної справи. Обіцяють, що опитування стартуватиме вже найближчим часом.

Під рекламу кампанії податківці обіцяли віддати свої біг-борди. Планують, що буде створена анкета в електронному вигляді, її розповсюдять через Фейсбук та інші соцмережі.

Члени громадської ради закликають підприємців бути конструктивними: менше критики – більше конкретних пропозицій. Хоча самі від критичних зауважень не втримались. Дісталось авторам податкового законодавства, посадовцям Мінфіну та фіскальної служби. Нещадній критиці піддали закон, який змушує підприємців, котрі не отримують прибутків, платити єдиний соціальний внесок.

«Вони комусь заважали? Чиновники навіть почали їх обзивати. Хтось – баластом, хтось – ще якось. Кожен ФОП – доля людина і його родини. І до того ж – самозайнятість. За час дії цього сумнозвісного закону на 10% збільшилась кількість осіб, які стали на облік до служб зайнятості. Це 40 тисяч громадян», – сказав голова громадської ради при ГУ ДФС у Херсонській області Олександр Максименко.

Дивувались члени ради діям деяких громадських організацій, які розсилають листи, що схвалюють дії уряду. І на противагу таким «одам» хочуть дізнатись думку підприємців і виявити реальні проблеми, з якими стикається український бізнес.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН