Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Результати операції “Курорт” на Херсонщині вразили не лише перевіряючих

Фіскальна служба області підбила останні підсумки операції “Курорт”, яка принесла додатково у бюджет не один мільйон гривень. Податківці перевіряли узбережжя морів на Херсонщині весь оздоровчий сезон. Боролися з підприємцями-порушниками гривнею та вилученням підакцизного товару.

Далі коментар спеціаліста, який особисто виїжджав на рейди і бачив як бізнесмени приховують гроші від держави. Здається,  тепле море та сонце зовсім розслабило не тільки відпочивальників, а й підприємців, які працювали в курортних містечках області. Вони наслухалися, що податківцям заборонено їх перевіряти і працювали майже у повному підпіллі. Мало хто з курортників може похвалитися, що йому видали чек в численних приморських магазинах або барах. Та й ніхто взагалі не запитує чи у закладу є всі відповідні документи. Але цим поцікавилися податківці – їм нарешті розв’язали руки. І не даремно – 70% перевірок виявилися продуктивними.

 “Знаковими були перевірки в Генічеському районі, де були встановлені два факти зі штрафними санкціями на суму понад 100 тисяч грн. Під час цих перевірок було вилучено алкогольних напоїв на 40 тис. грн. В іншому місці – на 50 тис. грн. І туди входили як алкогольні напої, так і тютюнові вироби”, – коментує Роман Мальований, начальник відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями ГУ ДФС у Херсонській області.

За результатами цього сезону можна перефразувати всім давно відоме прислів’я “скупий платить двічі”. Багатьом довелося сплатити у сотні разів більше та все ж таки придбати ліцензію на продаж підакцизних товарів. Податківців дивує чому підприємці не захотіли зробити це вчасно. На алкоголь у селі вона коштує 125 грн. на квартал. У місті – 2500. А штрафи за її відсутність із всіма супутніми сягають десятків тисяч.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН