Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні знову несанкціонована обрізка дерев

По всьому Херсону можна побачити “старання” комунальних служб по обрізанню дерев.

Один з таких прикладів, за адресою вул. Університетська, 22. Біля зупинки росло 6 дерев, з яких лишилось 3 (на фото).

Хто саме і за яким розпорядженням “вкоротив віку” тополям — невідомо.

Депутат міської ради Олена Мазур зафіксувала ще випадок незаконної обрізки. На цей раз постраждали дерева за адресою вул. Вишнева (Блюхера) 156/71.

Разом з директором Херсонського обласного департаменту екології та природних ресурсів Юрієм Попутько, депутат міськради викликали поліцію.

По приїзду правоохоронців, був складений протокол на громадського інспектора за “хибний виклик”, проте беззаконність обрізки дерев поліція не побачила.

“Ми викликали поліцію, але правоохоронці склали протокол на нашого громадського інспектора Георгія Шутова за ніби “хибний виклик”. Поліція не побачила складу злочину в обрізках дерев. Я буду ініціювати в понеділок на сесії міськради звернення, аби протокол на нашого інспектора анулювали”, – коментує Мазур.

За фактом незаконної обрізки поліція мала би скласти протокол за статтею 152 – “обрізка без документів” та ще за декількома пунктами. Проте правоохоронці не побачили порушення закону.

Нагадаємо, з березня минулого року в Херсоні діє мораторій на обрізку дерев. Проте за 2016 рік, попри заборону, місто лишалось живих дерев часто. Інспекція з благоустрою фіксувала порушення, але винні досі не покарані.

З потеплінням Херсон знов почав чути звуки бензопил та місцеві жителі швидко збирають залишки гілок від “обрізаних до смерті” дерев. 

www.0552.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН