Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні у Херсонському аграрному університеті обиратимуть ректора

На 15 березня призначені вибори очільника ХДАУ. У попередніх турах жодному з кандидатів не вдалось набрати достатню кількість голосів.

На посаду ректора претендують доктор економічних наук, професор Людмила Грановська, доктор економічних наук, доцент Юрій Кирилов, доктор фізико-математичних наук, професор Олександр Савченко та доктор сільськогосподарських наук, професор Михайло Федорчук.

На офіційному сайті ХДАУ опубліковані дві заяви про зняття кандидатур. Доктор економічних наук Лариса Мармуль відмовилась від участі у перегонах на користь Юрія Кирилова, який (цитата) «має результативний досвід на посаді першого проректора». Екс-ректор, доктор сільськогосподарських наук Валерій Базалій аргументував свою відмову від участі у виборах тим, що не може бути байдужим до майбутнього університету і хоче зупинити деструктивні процеси. Також Валерій Базалій вказав, що «серед кандидатів на посаду є людина, здатна відродити заклад». Хто саме з чотирьох претендентів, у заяві не сказано.

Вибори ректора у вищій школі ще з вересня минулого року перетворились на безкінечний марафон. Губернатор Андрій Гордєєв та народний депутат Олександр Співаковський намагались донести серйозність ситуації і до керівників, і до трудового колективу. Звучали навіть пропозиції від Міносвіти перетворити аграрний університет у профтехучилище, у кращому випадку – аграрний коледж. І від сьогоднішнього вибору студентів і викладачів, без перебільшення, залежить майбутнє закладу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН