Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чотирьом багатоповерхівкам на Херсонщині загрожує руйнування

Йдеться про будинки у  с. Червоний Маяк Бериславського району. Зо два десятки років тому половина мешканців багатоквартирних будинків виїхала. В іншій половині квартир люди продовжують жити. За цей час покинуті помешкання були розграбовані і прийшли в жалюгідний стан. Разом з цими квартирами потребують ремонту каналізація та покрівля будинку.

З цим наболілим питанням звернулись мешканці Червоного Маяку до голови Бериславської РДА Олександра Гомона та депутата обласної ради Ігоря Йосипенка, які зустрілись з громадою села.

«Моє бачення вирішення скрутної ситуації, в якій опинились мешканці багатоповерхівок не з власної вини, наступне: за допомоги юристів віднайти колишніх мешканців будинку. Якщо ж це не вдасться, то визнати майно безгосподарним і забрати у власність громади. І ці 50% порожніх квартир пропоную передати безоплатно у відомство Міноборони для розподілу між родинами учасників АТО, за умови ремонту Міністерством оборони даху та каналізації. Таким чином ми врятуємо багатоповерхівки від руйнації і забезпечимо учасників бойових дій житлом, яке гарантує їм держава», – такий шлях вирішення проблеми запропонував депутат обласної ради Ігор Йосипенко.

У ході робочого візиту Олександр Гомон відвідав школу та дитячий садок. Після ознайомлення з проблемами цих двох закладів було запропоновано розглянути можливість створення НВК на базі Червономаяцької СШ. Провели зустріч з депутатами та виконкомом Червономаяцької сільради. Йшлося і про децентралізацію – створення об’єднаної територіальної громади на базі кількох населених пунктів – Червоного Маяка, Новорайського та інших.

«Я почув думку депутатів, вивчив ситуацію з надходженням коштів до сільського бюджету, знаю проблеми цього населеного пункту. Створення ОТГ зараз на часі. Але до цього потрібно провести координаційну раду за участі всіх сільських голів. Я впевнений, що децентралізацію потрібно втілювати в життя», – прокоментував голова Бериславської РДА Олександр Гомон.

Новопризначений голова Бериславської РДА знайомиться зі станом справ у кожному селі й селищі району.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН