Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські депутати не забувають піаритися, але забувають прийти на сесію

Приблизно таку думку висловила херсонська громадська активістка Євгенія Вірліч на Фейсбуці, дослідивши діяльність Руслана Рубана,  одного з депутатів Херсонської міської ради.

Днями на вулицях Херсона з’явилися бігборди, на яких депутат вітає жінок зі святом. Саме тому херсонка вирішила розглянути, наскільки ефективною є робота одного окремого депутата і наскільки щирими є його вітання жіночий частині населення міста:

 – Депутат Херсонської міської ради Руслан Рубан днями привітав жінок бігбордами, які розташовані в кількох місцях Херсона. Всього – щонайменше три. Активність депутата, звісно, приємна, але неприємним є той факт, що проявляється ця активність виключно після того, як його почали відкликати за народною ініціативою. Не помітили? А далі – традиційний, майже фірмовий, сарказм і стьоб.

Пан Рубан у відповідності до декларації, поданої за 2015 рік, є директором обласного відділення ПАТ “Промінвестбанк” у місті Херсон. За рік місце роботи у нього не змінилось. Зарплатня на місяць становила близько 19 тис. грн. Якщо вона і змінилась у бік збільшення, то навряд чи глобально. Використання одного бігборду на місяць становить в середньому 3 тис. Грн. Отже, щонайменше 9 тис. Грн. Від сімейного бюджету пан депутат відірвав. А між тим, він має дружину і двох дітей. Оригінально привітав коханих жінок – нічого й додати.

Але є ще один варіант надходження коштів пану Рубану, які дозволили б йому встановити вітальні борди: дуже дивними є певні його голосування під час сесій міської ради. Вони, м’яко кажучи, розходяться з баченнями партії, із якою він ішов на вибори, виголошуючи її постулати. Взяти хоча б його голосування за зміни до Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг через Prozorro, яке фактично виводить до тіні допорогові закупівлі (до 200 тис.): депутат Рубан був “за”. Найсмішніше тут навіть не те, що він дипломований економіст і фінансист-практик, він ще й – увага! – активіст проекту “Контроль бюджету” в “Самопомочі” і навіть кандидат економічних наук.

Це ще не кінець історії. Тема кандидатської дисертації пана Рубана: “РОЗВИТОК ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ”. Отже, людина має бути непоганим аналітиком. Але це якщо мислити логічно. А практика показує, що пан Рубан – непоганий гравець команди, яка сприяє ухваленню антинародних рішень. Чого вартують його “тарифні” виливання душі: Руслан Іванович відверто висловлювався за підвищення тарифів в усіх галузях господарської діяльності.

Якщо б це було обґрунтовано, питань би не виникало, але мотивація кандидата економічних наук аж ніяк не пов’язана із мисленням фінансиста: “Этo нeпoпyляpнoe peшeниe пo пoвышeнию тapифoв. Иcпoлкoм нa ceбя этy фyнкцию нe бepeт. Ho вce пoнимaют – и иcпoлкoм, и мы кaк дeпyтaты – чтo тapифы нaдo мeнять. И пo пpoeздy, и пo вceмy ocтaльнoмy. У нac ecть тpaнcпopт. Bo вcex гopoдax cтoимocть пpoeздa coвepшeннo дpyгaя”. Ось і весь конструктив. Економіст, чьо там ((

Отже, звідки гроші на борди і навіщо їх раптом знадобилось розміщувати, невідомо. Проте ясні наступні речі, які можна прочитати між рядків на бордах пана Рубана: “Зі святом вас, дорогі жінки! Із підвищенням тарифів, із новими прогресивними схемами відмивання бюджетних коштів! Будьте щасливими і за можливістю – мовчазними, аби ми і далі голосували, як нам заманеться!”

Нарешті, вишенька на тортику: пан Рубан, такий ласкавий до херсонського жіноцтва, не з’являється на сесії міської ради, присвячені врегулюванню тарифної проблеми в місті. В принципі, логічно: треба ж черговий борд замовити, прослідувати, аби все було встановлено гідно. Бо як же це жіночки не дізнаються, як він їх любить – тих самих жіночок, які змушені їздити в душних маршрутках, бо перевізникам, бач, заманилось саботаж влаштувати. 

Щоправда, є ще один варіант: Руслан Рубан міг не доїхати на сесію з Зеленівки – поганенько автобуси ходять.

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. А автору за статью заплатили? На уши не налазит))) видно мало зарлатили, раз такой бред нашкарябал)

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН