Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“УКРОБОРОНПРОМ” ДОЛУЧАЄ МАЛИЙ ТА СЕРЕДНІЙ БІЗНЕС ДО ОБОРОННО-ПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ

Держконцерн “Укроборонпром” провів відкритий форум для представників малого та середнього бізнесу з метою долучити можливості приватних підприємств до розвитку оборонно-промислового комплексу України.

У зустрічі, яка пройшла 30 січня, взяв участь заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко, заступник Голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко, директор Департаменту озброєння та військової техніки Міністерства оборони України генерал-майор Роман Башинський, керівництво “Укроборонпрому” та підприємств-учасників Концерну, експерти з питань розвитку малого і середнього бізнесу, а також біля 150 керівників малого та середнього сегменту українських виробничих компаній.

У своєму виступі заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко розповів про пріоритетні напрямки реформи оборонно-промислового комплексу України у 2017 році та важливість переходу на формування державного оборонного замовлення на трирічний період.

“Середньострокове планування державного оборонного замовлення – це значні переваги для державних замовників, зокрема щодо планування потреб та ресурсів, та для виконавців оборонного замовлення – в частині планування рівня завантаженості підприємств. Такий підхід полегшить підготовку виробництва, адже забезпечить сталий розвиток виробничих потужностей та, як наслідок, можливостей підприємств”, – зазначив Юрій Бровченко.

У свою чергу, директор Департаменту озброєння та військової техніки Міністерства оборони України генерал-майор Роман Башинський, відмітив, що забезпечення української армії сучасним та ефективним озброєння є головною задачею оборонно-промислового комплексу.  

Однією із складових частин виконання цієї  задачі є створення справжньої екосистеми оборонно-промислового комплексу України.

“Ми розглядаємо нашу оборонну промисловість як екосистему, яка органічно включає в себе не тільки “Укроборонпром” і наші підприємства, а й багато інших промислових підприємств України різних форм власності. Мета Концерну – робота всієї промисловості та економіки України, у якій “Укроборонпром” відіграє роль інтегратора вітчизняної промисловості, шляхом створення загальних правил партнерства, стандартів, виведення українських підприємств на іноземні ринки, організації міжнародного партнерства для створення інноваційних проектів”, – зазначив Заступник генерального директора Володимир Кострицький.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко наголосив, що оборонний комплекс країни у 2016 році показав свою ефективність, незважаючи на складнощі з фінансуванням.

Укроборонпром

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН