Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ЗАВОД “ПАЛАДА” ПІДПИСАВ КОНТРАКТ З КІПРСЬКОЮ КОМПАНІЄЮ

Херсонський державний завод «Палада», що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», виготовить плавучий док для компанії «Multimarine Shipyards Ltd» з Кіпру. Про це повідомив директор підприємства Валерій Маломан.

Підприємство уклало контракт на будівництво і поставку в 2017 році композитного автономного плавучого дока вантажопідйомністю 7100 тон. «Палада» будуватиме його під наглядом «American Bureau of Shipping». «Multimarine Shipyards Ltd» експлуатуватиме док у порту Лімасол (Кіпр).
Довжина стапель-палуби дока – 120 метрів, глибина занурення – 12,2 метри. Корпус виготовлять з важкого морського суднобудівного бетону, а вежі – з суднобудівної сталі. Таке поєднання матеріалів дозволить власникам доку знизити експлуатаційні витрати в 2-2,5 рази у порівнянні з аналогічними сталевими доками.

Нагадаємо, композитний док виробництва ХДЗ «Палада» вантажопідйомністю 8500 тон нещодавно прибув до замовника з Південно-Африканської республіки – компанії «Dormac». Він успішно подолав на буксирі маршрут Херсон-мис Доброї Надії – Дурбан (ПАР) довжиною 8799 морських миль за 79 днів. Фахівці заводу готують док до введення в експлуатацію.

Херсонський Державний завод «Палада» – унікальне підприємство України, яке виробляє продукцію військового та подвійного призначення. Завдяки системній роботі менеджменту «Укроборонпрому» та ефективним переговорах керівництва «Палади» на міжнародних виставках підприємство підписало один з найбільших контрактів в своїй історії.

Доки виробництва ХДЗ «Палада» успішно експлуатують багато країн світу. Серед них – Японія, Південна Корея, Фінляндія, Болгарія, Туреччина, Алжир та інші. Зараз підприємство розширило свої виробничі потужності та розпочало виробництво залізобетонних блокпостів для українських військових.

ПІК

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН