Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Херсонщини відзвітували в 2016 році про майже 760 мільйонів прибутків

Декларування-2016 на Херсонщині: найсумлінніші платники – аграрії, 80% громадян, які скористались податковою знижкою, оплачували навчання і фіскали боргів не забувають

Фіскальна служба області підбила попередні підсумки компанії декларування-2016.  Інспектори прийняли 36 тисяч декларацій. Жителі області відзвітували про майже 760 мільйонів прибутків.

Найбільшу кількість декларацій подали виробники сільгосппродукції. Вони живуть з продажу продукції, вирощеної на власній землі. Відтак, мають відзвітувати перед державою та сплатити податок. 2016-го аграрії області подали 29,5 тисяч декларацій про доходи.

Дві з половиною тисячі громадян скористались правом повернути раніше сплачені податки. Це так звана «податкова знижка», котру можна отримати, якщо у вас були певні види витрат. Бюджет винен цій категорії 3 мільйони гривень. На кінець року на свої рахунки вони отримали дві третини суми. 80% громадян, які мали право на «податкову знижку», у статті витрат вказували «оплату за навчання».

Ті громадяни, які не подали декларацію, але мали це зробити, зараз на контролі у податківців.

«Державна фіскальна служба вживає контрольних заходів. З початку звертається до платника з проханням надати пояснення й інформацію. Потім – проводиться позапланова перевірка, визначається зобов’язання. Але платник має тоді вже заплатити і штрафні санкції, які складають 25%. Якщо ж порушення буде повторно зафіксовано, то це вже – 50% до визначеного податкового зобов’язання», – прокоментувала начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олена Грищук.

Податківці говорять, що перевіряти можуть і без відома платника. Для порушника законодавства це стане сюрпризом. Вже розпочалась кампанія з декларування, але старі борги не забуваються.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН