Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У бюджеті Херсона-2017 закладено надто багато корупційних ризиків

Цього тижня у стінах Херсонської міської ради відбулись громадські слухання з питання проекту головного фінансового документу Херсона на 2017-й. Одне з головних зауважень до проекту від представників громади – явне заниження показників дохідної частини. Громадська рада при Херсонському міському голові й інші об’єднання громадян вважають, що якраз при розподілі оцих надлишкових коштів і виникають значні корупційні ризики.

„У 2017 році профіцит бюджету становитиме більше 100 мільйонів гривень. Це за умови, що нічого кардинально не зміниться в економіці. Ми внесли пропозицію: всі надпланові надходження розписати на певні потреби: медицину, облаштування спортмайданчиків, капітальні видатки, наприклад, будівництво мостопереходу, тощо. При цьому корупційна складова буде значно зменшена”,член громадської ради, експерт ресурсного центру „Розвиток місцевої демократії” Володимир Молчанов розповів про внесені пропозиції до проекту бюджету.

Протягом місяця громадська рада й інші організації співпрацювали з Департаментом бюджету і фінансів, з лідерами фракцій та бюджетною комісією.

«Головний недолік бюджету-2017 – це, як і в минулі роки, „бюджет проїдання”. Свої пропозиції ми виклали, і вони виноситимуться на розгляд депутатів”, – прокоментував керівник громадської ради при Херсонському міському голові Олександр Мошнягул.

До кінця тижня депутати доопрацьовували фінансовий документ у комісіях. Вже у сесійній залі місцеві обранці вирішуватимуть, чи дослухатися до пропозицій громадськості, чи затвердити проект від Департаменту фінансів. Можливо, депутати внесуть таки суттєві зміни у бюджет наступного року, якщо Департамент фінансів не вносить дійсно необхідні рекомендації.

„Цей проект бюджету на наступний рік потребує суттєвого доопрацювання Моя позиція: не можна велику частину коштів громади спрямовувати на комунальні підприємства, які є збитковими і не надають городянам якісні послуги. Погляньте на наші парки, дороги, освітлення, стан житлово-комунального господарства – це результат їх роботи з року в рік. Мало виділяється коштів на розвиток спорту та культури в місті, а за цими цифрами стоїть не лише здоров’я юних херсонців, а їх майбутнє. І ми будемо доопрацьовувати проект бюджету Херсона 2017 року, навіть у сесійній залі! ”, – прокоментувала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Проект бюджету депутати Херсонської міської ради розглянуть на позачерговій сесії, у понеділок, 26 грудня.

Херсон Онлайн

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН