Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні Гройсман на Херсонщині побував і в офісі міжнародної компанії

Про те, що саме відбувалося під час візиту на своїй Фейсбук сторінці розповів народний депутат  Олександр Спиваковський:

 – Щоб дати достойну відповідь тим викликам, перед якими постала наша країна, нам зараз дуже потрібен суттєвий прорив в економіці. Є щонайменше дві галузі, які при певному підході могли б у досить стислі терміни дати значний мультиплікаційний ефект. Це — вже традиційно, аграрний сектор, а також – IT-сфера, в якій Україна останнім часом суттєво покращила свої позиції у світі.

Судячи з програми сьогоднішнього візиту Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Херсона, український уряд вивчає можливості пріоритетного розвитку цих напрямків.
У своєму щільному графіку глава уряду знайшов час і відвідав місцевий офіс американської аутсорсингової компанії DataArt.

Компанія займається розробкою програмного забезпечення, створює нові продукти, модернізує корпоративні системи. За даними Developers.Org.Ua, вона посідає перше місце в рейтингу ІТ-роботодавців України: компанія найкраща за умовами праці, за розміром зарплат і бонусів, рівнем відкритості керівництва і атмосферою в колективі.

В практиці компанії співпраця з навчальними закладами міста та області, організація міжрегіональних ІТ-конференцій, створення безкоштовних шкіл на підтримку талановитої молоді, яка потім успішно реалізує себе в ІТ-галузі.

Під час візиту глави уряду до DataArt відбувся досить жвавий обмін думками щодо майбутнього української IT-сфери в Україні. Главі Уряду було цікаво обговорити з провідними фахівцями херсонського офісу як фінансові проекти компанії, так і співпрацю з університетами, впровадження новітніх практик тощо.

Спеціалісти компанії в свою чергу ставили Прем’єр-міністру досить відверті запитання щодо майбутнього нашої країни, її економіки, адже найбільша мрія кожного з них – аби їх праця була насамперед затребувана в рідній державі.

Під час зустрічі з IT-фахівцями Прем,єр-міністр Володимир Гройсман розповів, що в пріоритетних планах Уряду є підтримка освітянської галузі, а також інноваційних технологій через виділення коштів на “Startup”.

data-art

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН