Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині вже створено 11 опорних шкіл

За результатами ЗНО-2016, рівень знань учнів сільських шкіл значно нижчий від знань ровесників, які вчаться у містах. Щоб вирівняти явний «перекіс» у системі освіти, профільний обласний Департамент на Херсонщині запровадив систему «опорних шкіл» у кожному з районів. В ній навчається не менше 240 учнів, створені умови для набуття якісних знань, викладають предмети висококваліфіковані вчителі, у кабінетах встановлено сучасне обладнання. Таких шкіл в області вже 11.

«Ми продовжуємо закуповувати мультимедійні кабінети для всіх опорних шкіл області. Завдяки підтримці уряду, освітні заклади отримають 713 нових сучасних комп’ютерів з Китаю. Ми плануємо облаштувати 65 комп’ютерних класів, які розподілятимуться між всіма школами області», –  поділився планами начальник Департаменту освіти й науки Херсонської облдержадміністрації Євген Криницький.

Опорні школи в районах створені для дітей з малокомплектних шкіл, які хочуть продовжити навчання у вищій школі. Якщо у 10-11 класах навчається 5-6 учнів, то вчителі викладають й інші предмети, щоб отримати ставку. Добре, коли вчитель хімії викладає біологію. А якщо фізрук чи трудовик вчать фізиці та математиці? Ці учні можуть отримати якісні знання в опорних школах. Тут і виникає питання доставки дітей до найближчих населених пунктів, де діє такий навчальний заклад. Це – складне питання, погоджується начальник Департаменту.

«Не вистачає близько 40 шкільних автобусів. Частково проблему вирішуємо за рахунок співфінансування з Державного, обласного та місцевих бюджетів. Найближчим часом будуть закуплені 17 нових автобусів. Я часто зустрічаюсь з керівниками районних і сільських рад, переконую їх у тому, щоб влада на місцях сприяла цьому процесу. Райони мають кошти, завдяки процесам децентралізації, але і в них накопичилось багато застарілих проблем. Все ж намагаюсь переконати депутатів у тому, що шкільні автобуси вкрай необхідні: наші діти мають отримати якісну освіту, від цього залежить майбутнє держави і кожного населеного пункту», – говорить Євген Криницький.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН